<strong>LIVE:</strong> Denne quiz-appen foregår som et live-show, med tusenvis av deltakere. Foto: Pål Joakim Pollen
LIVE: Denne quiz-appen foregår som et live-show, med tusenvis av deltakere. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

HQ - quiz-app med pengepremie hver dag

Du må møte opp presis - i går konkurrerte vi mot 26.000 andre

Er du glad i quiz, kommer du muligens til å elske HQ.

Publisert

Der de fleste quiz-apper begrenser seg til å vise deg spørsmål på skjermen med svaralternativer, drar HQ det et par hakk lenger.

Hver dag, klokka 20 og 02 norsk tid, går en ny quiz av stabelen, og den foregår live – med en programleder som slår av et par vitser og geleider deltakerne gjennom (vanligvis) tolv spørsmål. Hele seansen tar ikke mer enn 10-15 minutter, og for å være med er du nødt til å ha appen åpen innen quizen begynner.

Og reglene er enkle: Svarer du feil på ett spørsmål, er du ute. Du kan da velge om du har lyst til å se showet ferdig eller ikke, og de som er igjen til slutt og har besvart alle spørsmål riktig, deler pengepremien.

Den er som regel i størrelsesorden 250 dollar, men en gang i blant økes potten til godt over det.

Tusenvis er med

HQ har spredt seg fort blant folk, og da vi prøvde torsdag kveld, var det hele 26.000 deltakere som stod klare til start da nedtellingen begynte.

Den nederste delen av skjermbildet er viet til chat, og der renner det inn meldinger slik at det praktisk talt er umulig å følge med. Du kan sveipe den vekk om du synes det er forstyrrende.

Her kan du se hvordan det hele fortoner seg:

Vis mer Vis mer

I vår quiz fikk vi blant annet spørsmål om hjemlandet til Mozart, og hva man kalte det når nettkriminelle prøvde å lure til seg passordet ditt.

Du får bare ti sekunders betenkningstid på hvert spørsmål, og det synes vi er fint – da blir det ikke like lett å google seg frem til riktig svar. For hvert spørsmål får man se hvor mange som svarte de ulike alternativene, og da tolv spørsmål var ferdig i vår runde, satt det hele 88 igjen med tolv rette, som da vant snaue tre dollar hver.

Men det var visst veldig mange – mer vanlig er det at 5-15 splitter potten, og at det derfor kan bli en pen slant på hver.

Blir det en hit?

Som over middels quiz-glade, synes vi HQ var et veldig artig konsept. At det foregår live er definitivt noe som gjør at appen skiller seg fra det meste av quiz-apper.

En skal ikke se bort i fra at det i fremtiden vil komme reklame under sendingene, og at det igjen kan gjøre at pengepremiene blir høyere. I så fall kan skaperne sitte på en gullgruve.

For – det er ikke hvem som helst som har laget HQ. Skaperne er Rus Yusupov og Colin Kroll. De stod bak det sosiale nettverket Vine, som lot brukerne dele inntil seks sekunder lange videoer med andre. Tjenesten ble kjøpt opp av Twitter i 2012 for drøye 200 millioner kroner, men ble lagt ned for et snaut år siden.

HQ er for øvrig kun tilgjengelig på iOS i skrivende stund, men skal snart også dukke opp for Android-telefoner.

HQ - live trivia game show (App store, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer