Du kan slippe binding på iPhone 4

30. juli får du kjøpt iPhone 4 gjennom Netcom og Telenor, men du behøver ikke å binde deg til en teleleverandør. Her er prisene.

Siden iPhone 4 ble lansert i USA 7. juni har det vært rene klondyke-stemning i gråsonemarkedet, der smarte forretningsfolk har funnet måter å få tak i telefonen, for så å videreselge dem til norske brukere. Til ågerpriser.

Vi har sett telefonen på Finn til 10-11.000 kroner, og folk har betalt. Du kan lese mer om hva vi mener om saken her.

Men nå er telefonen altså bare dager unna offisiell lansering her til lands, og for noen minutter siden kom en offisiell melding fra Apple med anbefalte utsalgspriser, uten binding til en teleleverandør. Det er første gang Apple går ut med slike priser. Det har riktig nok lenge vært mulig å kjøpe iPhone uten binding, men da har prisene vært til dels svært høye.

Les også: Mobilprodusenter sinte på Apple

Tre modeller, her er prisene

Den billigste iPhone 4 er modellen med 16 GB internminne. Denne vil få en anbefalt utsalspris på 4.890 kroner, inkludert mva.

32 GB-utgaven vil koste 5.790 kroner inkludert mva, ifølge den offisielle Apple-meldingen.

8 GB-utgaven av iPhone 3GS vil fortsatt bli å finne i butikkhyllene, og prisen på denne er satt til 3.990 kroner inkludert mva.

- Telefonene blir tilgjengelig uten binding gjennom autoriserte Apple-utsalgssteder, forteller Andreas Rødland, pressekontakt for Apple, til DinSide.

Vi kommer tilbake med flere detaljer etter hvert. Salgsstart er 30. juli.

Les også: Dette sier Apple om antenneproblemet på iPhone 4