DropPhox knytter iPhone-kameraet og Dropbox sammen

DropPhox knytter iPhone-kameraet og Dropbox sammen

Så snart bildet er tatt, overføres en kopi til Dropbox.

Publisert
Sist oppdatert

Dropbox er en tjeneste som synkroniserer mapper og filer over Internett, mellom mobiler, PC-er og Mac-er. Så snart det skjer en endring ett sted, kopieres dette over på de andre enhetene som er knyttet til samme brukerkonto.

I tillegg lagres også en kopi på din egen side hos dropbox.com, slik at man kan få tilgang til dataene uansett hvor man befinner seg og hvilken maskin man jobber på. Der får man dessuten tilgang til tidligere revisjoner av en fil, for eksempel et dokument som du jobber med. Gratisversjonen av Dropbox har en øvre lagringsgrense på 2 GB.

Les vår omtale av tjenesten.

Lagrer bildene til Dropbox - automatisk

Det dukker stadig opp applikasjoner og løsninger som drar nytte av Dropbox-funksjonaliteten på nye måter. DropPhox er et godt eksempel. Det er en kamera-applikasjon til iPhone som sørger for at når du tar et bilde eller spiller inn en video, lagres dette på telefonen og kopieres deretter automatisk til din Dropbox-konto via Internett, enten gjennom trådløst nettverk eller mobilnettet. Dermed har du kopier av bilder og videoopptak på flere steder, inkludert på Internett.

Du bruker DropPhox akkurat som den vanlige kameraapplikasjonenpå telefonen.
Du bruker DropPhox akkurat som den vanlige kameraapplikasjonenpå telefonen. Vis mer


Det er selvfølgelig flere fordeler ved dette. For det første sørger flere kopier for at materiale ikke går tapt - selv om du skulle være så uheldig å miste telefonen din. For det andre er det en glimrende måte å dele materiale med andre, umiddelbart etter at det er foreviget, for eksempel ved å lagre bildene i Public-mappa som er standard delemappe i Dropbox.

Her er bildene lastet opp og synkronisert, sekunder etter at de er tatt.
Her er bildene lastet opp og synkronisert, sekunder etter at de er tatt. Vis mer


Kan krympe bildene

Ulempen er selvfølgelig at overføring av mange megabyte kan slå uheldig ut på telefonregningen din, hvis du da ikke er koblet på et trådløst nettverk (WLAN). Du har imidlertid muligheten til å krympe bildeoppløsningen på disse kopiene, noe som betyr at datamengden som overføres begrenses betraktelig.

Skjermbilder:


DropPhox koster 11 kroner, og fungerer i hovedsak som kamera-applikasjonen som allerede ligger på iPhonen din. Du finner mer informasjon og kan laste ned applikasjonen fra iTunes.

Les også: Motta store bilder med Dropbox

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer