Draw Something har steget raskt på topplisten i App Store, og har nå blitt en snakkis i Norge. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Draw Something har steget raskt på topplisten i App Store, og har nå blitt en snakkis i Norge. Foto: Sebastian Berg HestvedtVis mer

Draw Something

WordFeud-erstatteren har kommet.

Draw Something har fått manges oppmerksomhet den siste uken. Et enkelt tegnspill som får frem barnet i deg. Ser man bort fra bugs, er Draw Something en soleklar vinner.

Spillet går ut på at du får tildelt tre ord med ulike vanskelighetsgrader. Du skal etter beste evne klare å tegne slik at det blir lettest mulig for motspilleren din å gjette ordet. Hvis den andre klarer det, vil dere begge bli tildelt mynter (poeng). Hvor mange mynter du får, avhenger av hvilken vanskelighetsgrad du valgte.

Ikke norsk

Ordene er foreløpig kun på engelsk og det er stor variasjon blant ordene – alt fra «Apple» til «Shakira». Noe som gjør at det kan være morsomt og lett, men samtidig tvinger deg til å bruke kreativiteten din. Velger du å kjøpe betalingsversjonen slipper du reklame og du får med deg 400 mynter som gir deg tilgang på flere farger.

Men det er ikke en perfekt app

Prosessen med å lage seg en bruker kan være forvirrende. Man kan velge mellom å koble til Facebook-profilen sin eller lage et nick. Fordelen med Facebook-kobling er at man får oversikt over hvilke av vennene derfra som spiller, men det er ikke alle som ønsker å koble hva som helst til Facebook. Hvis man lager seg et nick, er man da søkbar for andre brukere. Ulempen er at da kan du ikke finne de som har valgt Facebook-metoden – de kan kun invitere deg til et spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillerne popper inn

Etter at undertegnede hadde prøvd Draw Something i litt over ett døgn, begynte det å poppe inn spill fra andre brukere, som jeg ikke ante hvem var eller hvordan de hadde funnet meg. Og jeg hadde heller ikke fått muligheten til å godta eller avslå forespørsler, som jeg kan på WordFeud.

Denne feilen har nå blitt rettet opp, men det ga ikke et godt førsteinntrykk av spillet. Man må ha i minne at Draw Something er i startsfasen sannsynligvis kommer til å utvikle seg en god del fremover. OMGPOP, utviklerne av Draw Something, har selv lovet at de skal fikse alle feilene med spillet.

Du kan lese vår omtale av WordFeud her

Ferdigheter: Det gjelder å tegne forståelig slik at vennen din klarer å gjette riktig. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Ferdigheter: Det gjelder å tegne forståelig slik at vennen din klarer å gjette riktig. Foto: Sebastian Berg Hestvedt Vis mer


Men hvorfor er det da så populært?

Draw Something får frem en nostalgifølelse fra barndommen, hvor en del av hverdagen var nettopp det å tegne. Med alderen har vi fått flere assosiasjoner til flere ord som kan hjelpe oss å løse oppgavene Draw Something kommer med. Det er enkelt og utforende, og man får en mestringsfølelse hvis man klarer å gjette seg fram til ordet.

Både for iPhone og Android

Spillet er tilgjengelig både for iOS og Android, og kan lastes ned gratis på begge versjoner, der du også kan betale for å fjerne annonsene.

Draw Something (App Store, gratis)
Draw Something (Android Market, gratis)