DoubleTwist i ny versjon

DVD-Jons Android-spiller støtter nå video-AirPlay.

DVD-Jons DoubleTwist lar deg nå spille av video og vise bilder via AirPlay.
DVD-Jons DoubleTwist lar deg nå spille av video og vise bilder via AirPlay. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DoubleTwist er en kombinert Android/PC-løsning som har vært på markedet en god stund. Løsningen var opprinnelig en slags kopi av malen Apple laget med iTunes/iOS, som lar deg synkronisere musikk, video, spillelister etc. mellom PC-en og telefonen.

Kjekt er det også at PC-programvaren automatisk konverterer videofiler til egnet format når du drar en fil over til telefonen, og at Doubletwist-programmet også kan hente inn iTunes-biblioteket.

Etter hvert har det imidlertid kommet mer funksjonalitet på plass. Tillegssprogrammet AirSync lar deg foreta denne synkroniseringen trådløst (altså der begge enheter er plassert i samme trådløse nett), der du også får med funksjonen AirTwist, som lar deg streame innhold fra telefonen direkte til en DLNA-kompatibel enhet (PS3, Xbox 360 etc).

Hovedskjermen er bedre organisert enn før.
Hovedskjermen er bedre organisert enn før. Vis mer


For et halvt år siden ble programmet nok en gang oppdatert med NFC-støtte og AirPlay-kompatibilitet. Det gjør at DoubleTwist kan overføre sanger til en annen telefon bare ved å la dem berøre hverandre mens sangen spiller, men forutsetter da at begge telefoner har NFC-støtte. AirPlay-funksjonen gjorde også at det ble mulig å spille av musikk direkte til en AirPlay-kompatibel enhet.

Ny oppdatering med flere funksjoner

Holder vi oss til AirPlay, ser vi nå også at både video og bilder er støttet. Dette fungerer omtrent like elegant som på iPhone – du starter videoen og trykker på det aktuelle ikonet, hvorpå videoavspillingen skjer direkte på den andre enheten; i praksis en Apple TV koblet til en TV. Vel å merke må videoformatet være kompatibelt med mottakeren.

Et lite minus er at DoubleTwist-appen kun lar deg sende video og musikk via AirPlay. Du kan sende bilder også, men da via den sedvanlige delingsmenyen i Android, som betyr at du må sende ett og ett bilde "manuelt". Du kan ikke flikke fra bilde til bilde slik du kan via kamerarullen på iPhone.

Via delingsmenyen i Android kan du dytte bilder direkte til en Xbox 360, PS3 eller Apple TV (doubleTwist AirTwist)
Via delingsmenyen i Android kan du dytte bilder direkte til en Xbox 360, PS3 eller Apple TV (doubleTwist AirTwist) Vis mer


– Vi har planer om å lage vår egen bildeviser, men det blir ikke før til våren da vi har to store prosjekter underveis som vi skal lansere de neste månedene, sier Jon Lech Johansen til DinSide.

Den nye utgaven har også en bedre organisert hovedskjerm, der en brødsmulesti lett lar deg navigere frem og tilbake og se hvor du befinner deg i musikkhierarkiet. Andre små nyheter er muligheten til å se neste sang som blir spilt, miniatyrvisning på albumoversikten og en bedre organisert innstillinger-meny som gjør det lettere å skreddersy programmet slik du vil.

Siste versjon introduserer også in-app-kjøpet Music Lover, som gir deg en equalizer med en god håndfull forhåndsinnstillinger, pluss muligheten til å hente albumcovere automatisk. Sistnevnte kan prøves ut gratis (5 platecovre), men vi hadde ingen suksess med å hente covere til vårt noe mangelfulle bibliotek.

Lenker:
DoubleTwist (Android Market, gratis – selve spilleren)
AirSync (Android Market, kr 50 - gir muligheten for trådløs overføring til og fra telefonen)
http://doubletwist.com/