NFC-teknologien lar deg overføre data fra én NFC-enhet til en annen ved bare å holde dem inntil hverandre. Foto: YouTube
NFC-teknologien lar deg overføre data fra én NFC-enhet til en annen ved bare å holde dem inntil hverandre. Foto: YouTubeVis mer

DoubleTwist - nå med NFC-støtte

Lar deg overføre sanger ved å berøre en annen telefon.

Som om ikke platebransjen hadde nok å stri med hva gjelder piratkopiering av musikk, har DVD-Jons DoubleTwist nå fått DoubleTap; en ny funksjon med muligheten til å overføre sanger fra én telefon med en annen via NFC (Near Field Communication).

Dette er en kommunikasjonsprotokoll ment for bruk over veldig korte avstander (typisk noen få centimeter) og er støttet av blant annet Google Nexus S, samt en utgave av Samsung Galaxy S II som forventes i hyllene senere i sommer.

DoubleTwist er for øvrig en slags iTunes-kopi for Android, der Android-brukere kan overføre musikk, filmer, bilder etc. på en lettvint måte fra PC-en til telefonen.

Les mer: DoubleTwist AirSync

Overføring ved berøring

Med den nye funksjonen blir det latterlig enkelt å dele musikk (eller film og bilder, for den saks skyld). Alt du trenger å gjøre er å spille av en sang i DoubleTwist-programvaren på én telefon og holde den inntil en annen NFC-kompatibel telefon. Da overføres sangen umiddelbart, og så har mottakeren en kopi.

Samtidig viser dette hvor enkelt data kan overføres fra én telefon til en annen med NFC, og det vil garantert komme flere muligheter med dette, som å overføre elektroniske visittkort og annen informasjon mellom telefoner. NFC kan også brukes for å gjøre små betalinger, bruke telefonen som nøkkelkort på hoteller o.l.

Les også: Bump lar deg utveksle informasjon mellom telefoner

Støtter AirPlay

Nyheten er tilgjengelig i den siste versjonen av DoubleTwist Player (Android Market, gratis), og ikke bare det – den nye versjonen har også fått støtte for AirPlay, som gjør at også Android-telefoner kan streame medieinnhold til f.eks. Apple TV. Det krever imidlertid at du har kjøpt DoubleTwist AirSync (Android Market, kr 27).

Se videoen under for å se hvor enkelt det er å overføre musikk med DoubleTwist: