Dots er et nytt mobilspill i kategorien "bare en gang til". Hvor mange prikker klarer du å koble sammen? Foto: Kirsti Østvang
Dots er et nytt mobilspill i kategorien "bare en gang til". Hvor mange prikker klarer du å koble sammen? Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Dots for iPhone

Hvem skulle trodd det var så morsomt å koble sammen prikker!

Det enkle er ofte det beste. Det er den nye spillfarsotten Dots til iPhone et godt eksempel på.

Dots er ikke mer enn et par uker gammelt, og de første syv dagene ble det lastet ned over 1 million ganger. Det gjorde det nummer én på App Store i åtte land og topp fem i 15 andre land, ifølge utviklerne.

Så hva er det som gjør at Dots får folk til å gå av hengslene? Det er rett og slett utrolig vanedannende! Det ser også veldig pent ut, med et minimalistisk og moderne brukergrensesnitt, som trekker virkelig opp.

Les også: Ridiculous Fishing - fiskespillet du blir hekta på

Prikk-til-prikk

Hvis du klarer å lage en firmant av prikkene, forsvinner alle prikker i den samme fargen. Her mangler blått.
Hvis du klarer å lage en firmant av prikkene, forsvinner alle prikker i den samme fargen. Her mangler blått. Vis mer


Ideen bak Dots er veldig enkel. Her skal du rett og slett bare "connect the dots", som det heter på engelsk, altså knytte sammen prikkene.

Du husker kanskje det gode, gamle "prikk-til-prikk" med penn og papir? Det fungerer omtrent på samme måte, bare at du spiller alene. Og du sveiper med fingrene.

Du har 60 sekunder på deg å knytte sammen så mange prikker som mulig, men de må være i samme farge. Diagonaler er ikke lov!

Når prikkene forsvinner, kommer det inn nye ovenfra, som i for eksempel Bejeweled. Dersom du klarer å fullføre en firkant, vil alle prikkene i samme farge forsvinne fra brettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens du gjør alt dette vil du samle inn poeng, som kalles for "dots". Jo flere prikker, jo flere poeng. Firkanter gir også mer poeng. Så er det bare å skaffe så mange poeng som mulig innen tiden er over.

Poengene du kan bruke på å kjøpe bonusfunksjoner, som stoppeklokke eller krympere (som fjerner en prikk) eller utvidere (som fjerner alle prikker av en valgt farge). Klare du ikke samle inn nok, er det også mulig å kjøpe "dots" via inn-app-kjøp.

Gratis - kommer snart til iPad

Dots er enkelt, morsomt - noen ganger frustrerende - og vanedannende. Passer for både små og store. Det er dessuten bakt inn sosiale funksjoner som gjør det mulig å skryte av resultater til venner, selv om det av en eller annen merkelig grunn ikke finnes Game Center-støtte.

Dots finnes foreløpig kun for iPhone og iPod Touch. Utviklerne Betaworks lover imidlertid at en iPad-utgave er på vei. Last ned gratis fra App Store herfra.

Se flere bilder her:

Hvis du klarer å lage en firmant av prikkene, forsvinner alle prikker i den samme fargen. Her mangler blått.


Les flere spillsaker på DinSide!