Med Doro Experience installert på et Android-nettbrett, blir brukervennligheten en helt annen.
Med Doro Experience installert på et Android-nettbrett, blir brukervennligheten en helt annen.Vis mer

Doro med smarttelefon for eldre

Tilbyr løsninger både for mobiltelefon, nettbrett og PC.

(Barcelona/DinSide) Blant alle firekjerners prosessorer, HD-skjermer og avanserte grafikkbrikker, finnes det også enkelte som har et helt annet fokus.

Den svenske mobilprodusenten Doro har den eldre garde som målgruppe, og tar nå steget inn i både smarttelefon-, nettbrett- og PC-verdenen.

TEST: Doro PhoneEasy 615

Vi tok en prat med salgssjefen i Norge, Frode Gretland, som gav oss en demonstrasjon på selskapets nye satsing, Doro Experience. Dette er en tilpasset versjon av Android som inneholder en launcher og en rekke spesialtilpassede apps laget for å gjøre ting veldig enkelt og oversiktlig.

Doro Experience slippes i løpet av våren, og kan da lastes ned til Android-telefoner og -nettbrett.

Frode Gretland viser Doro Experience, som fungerer både på mobiltelefon, nettbrett og PC.
Frode Gretland viser Doro Experience, som fungerer både på mobiltelefon, nettbrett og PC. Vis mer


Lett å bruke

Med Doro Experience installert blir brukeren presentert med store, tydelige ikoner og tilhørende stor skrift. I tillegg har selskapet laget klienter for epost, nettsurfing, SMS etc. der fokuset er få funksjoner og stor og tydelig skrift. For den som synes det blir litt for "skummelt" med dagens telefoner, bør dette være et befriende univers å forholde seg til, for her får man ikke gjort mye galt.

På kjøpet får man også Doro Experience Manager, som gjør det mulig å fjernstyre telefonen/nettbrettet via en nettside. Dermed kan bestemor få hjelp av barnebarnet når som helst; for eksempel for å legge inn nye kontakter eller laste opp bilder slik at de dukker opp i bildegalleriet på enheten. Gretland sier til DinSide at manager-biten er gyldig de første 12 månedene før lisensen må fornyes, men prispunktet er foreløpig ikke klart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Doro med smarttelefon for eldre


Doro med smarttelefon for eldre


Egne apper

Doro Selection er spesialtilpassede programmer som også kan legges til; for eksempel en forenklet Facebook-klient eller musikkspiller. Med tiden vil det også komme flere programmer, enten de er utviklet eller godkjent av Doro fordi de er spesielt brukervennlige.

Les også: Android-telefon og dårlig syn?

Vi fikk også demonstrert løsningen kjørende som et skall over Windows. Det er fortsatt fullt mulig å avslutte programmet og hoppe tilbake til Windows om man ønsker det, slik at flere kan bruke den samme datamaskinen uten at den kjøre i "doro-modus" hele tiden.

Doro lanseres snart også sin første smarttelefon. Doro PhoneEasy 740 er en Android-basert telefon med Doro Experience kjørende på toppen. Den har berøringsskjerm, men også pil- og nummertaster dersom man er mer komfortabel med det. Telefonen har også et 5Mp kamera og kan på samme måte fjernstyres via en nettleser.