Med Dolphin Browser kan du lett navigere til nettsider ved å tegne mønstre du har definert på forhånd.
Med Dolphin Browser kan du lett navigere til nettsider ved å tegne mønstre du har definert på forhånd.Vis mer

Dolphin Browser

Svært god nettleser for iOS og Android.

Selv om både iPhone og Android-telefoner kommer med en bra standard nettleser, er det ingenting som hindrer deg å bytte den ut, og på begge plattformer finnes det flere alternativer.

Ett av dem er Dolphin Browser, som har vært tilgjengelig på Android-plattformen ganske lenge, og som nylig debuterte i App Store. iOS-versjonen er riktignok ikke like avansert som Android-utgaven, men er allikevel god nok til at vi vil oppfordre deg til å prøve den.

Tar vi iOS-utgaven først, er det flere ting som gjør den bedre enn den innebygde Safari-nettleseren. Det første vi umiddelbart liker er muligheten for såkalte gestures. Det betyr at du kan navigere til en URL ved hjelp av en fingerbevegelse på skjermen, slik at du for eksempel kan tegne en Y for å hoppe rett til Yr-værvarselet for hjembyen din, eller D for DinSide (disse definerer du selv).

Du kan lett legge en nettside til en tom fane eller lage en tegnesnarvei.
Du kan lett legge en nettside til en tom fane eller lage en tegnesnarvei. Vis mer


Videre er det også mulig å sette nettleseren i "desktop mode" slik at telefonen din oppfattes som en PC snarere enn en mobiltelefon, hvorpå du ofte får servert den fulle utgaven av nettsiden i stedet for en mobiltilpasset utgave. Vi sier "ofte" fordi det erfaringsmessig ikke fungerer overalt.

Bokmerker og surfehistorikk er lett tilgjengelig ved å sveipe nettsiden til høyre, og Dolphin har også muligheter for såkalt "private mode" der søkehistorikken ikke logges, slik at Google-søkene etter den pinlige sykdommen ikke trenger å vises for alle som låner telefonen. Bokmerker kan også sorteres i mapper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smart adressefelt

Mens Safari har individuelle felter for URL-angivelse og søkeord, er dette slått sammen i et smart adressefelt i Dolphin, slik Google Chrome en gang introduserte på PC (om vi husker rett). Surfingen er også strukturert i faner og minner mer om slik du surfer på en PC, enn på iOS-Safari der hver fane blir et eget vindu. En egen knapp viser adressefeltet uavhengig av hvor på nettsiden du er, slik at du slipper å skrolle til toppen.

Via såkalte webzines får du svært mobilvennlige versjoner av en rekke nettsteder.
Via såkalte webzines får du svært mobilvennlige versjoner av en rekke nettsteder. Vis mer


Via såkalte webzines kan du også lese en spesielt tilpasset utgave av en rekke internasjonale nettsteder med mye tekst og lite grafikk for kjapp og ikke-så-datatrafikk-tung surfing. En tom fane åpnes også med Speed Dial-meny; snarveier til inntil åtte nettsider slik Opera i sin tid innførte i sin nettleser, og som flere har adoptert.

Bedre på Android

Selv om Dolphin er et svært godt alternativ på iOS, er nettleseren enda bedre på Android. Først og fremst på grunn av utvidelser, som gjør at du f.eks. kan bruke LastPass for å holde styr på passordene dine, Morning Coffee for kjapt å åpne nettsidene du pleier å nyte til morgenkaffen, translate for å oversette fremmedspråklige nettsider, mulighet for å lagre nettsiden i PDF-format etc.

Android-utgave har også støtte for utvidelser.
Android-utgave har også støtte for utvidelser. Vis mer


Android-versjonen lar deg også endre utseendet ved å installere ulike temaer.

Lyst til å prøve? I så fall kan du peke nettleseren videre til:
Dolphin Browser HD (Android Market, gratis)
Dolphin Browser HD for iPad (App Store, gratis)
Dolphin Browser for iPhone/iPod Touch (App Store, gratis)