Denne delen puttes oppi en iPhone-dock. Dernest kan du koble til en hver annen lydenhet. Foto: Pål Joakim Olsen
Denne delen puttes oppi en iPhone-dock. Dernest kan du koble til en hver annen lydenhet. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Dockboss+ plugges i iPhone-dokk

Kjøpt deg utstyr der du kun kan dokke en iPhone? Da er dette kabelen du trenger.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mengder av ekstrautstyr til iPhone, og markedet er stort med tanke på høyttalerløsninger der du putter iPhone oppi dokken og spiller av musikk direkte.

På Android og andre plattformer er ikke utvalget like godt, selv om blant annet Philips har sin Fidelio-variant som fungerer både med Android og Windows Phone 7. Vi likte løsningen meget godt, og trillet en femmer på terningen til Philips for den.

Men, hva gjør du hvis anlegget du har kjøpt har iPhone-dokk og du ikke har en iPhone?

Jo, du kan for eksempel kjøpe dagens testprodukt – kabelen Dockboss+.

Den observante har rett i at vi har skrevet om kabelen før, men den fristet såpass mye at vi har bestilt en selv.

Lading og musikkspilling

I motsetning til Dockboss-kabelen (altså den uten pluss bak), støtter denne utgaven også lading av telefonen du har koblet til.

30-pinsport i den ene enden; micro USB+3,5mm jack i den andre. Foto: Pål Joakim Olsen
30-pinsport i den ene enden; micro USB+3,5mm jack i den andre. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Kabelen består altså av to ender (Y-format): 30-pins-connector i den ene enden (som tres på iPhone-dokken) og en splittet kabel i andre enden der den ene går til en 3,5mm jack og den andre til micro USB. Kabelen er for øvrig cirka 70cm lang.

Oppkoblet ser det med andre ord slik ut:

Slik ser det ut når Dockboss+ er koblet til. Kabelen er ca 70cm lang og lar deg spille musikk fra en hvilken som helst enhet på et anlegg som er iPhone-kompatibelt. Foto: Pål Joakim Olsen
Slik ser det ut når Dockboss+ er koblet til. Kabelen er ca 70cm lang og lar deg spille musikk fra en hvilken som helst enhet på et anlegg som er iPhone-kompatibelt. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Kort sagt fungerer det akkurat som forventet. Når begge kabler er koblet i en telefon, lades den via micro USB-kabelen og spiller av musikk via 3,5mm-pluggen. Vi har prøvd løsningen både med Amethyst iPig (ungenes favoritt her i huset) og B&W Zeppelin.

Vi har også prøvd å bruke den som en skjøtekabel på en iPhone-lader (altså der 3,5mm-pluggen tas ut av regnestykket), og det fungerte også utmerket. Hvis du vil kan du også plugge 3,5mm-pluggen inn i PC-en og spille musikk.

Ulempen

En fullverdig løsning er det imidlertid ikke, for du er nødt til å styre avspillingen direkte på enheten. Fjernkontrollere som ellers lar deg bytte sang, pause avspilling etc. fungerer ikke. Derfor får du heller ingen fullverdig integrasjon med nyere biler, og på enkelte merker kanskje ikke i det hele tatt (produsenten CableJive oppgir at systemet i VW-biler ikke fungerer).

Allikevel – denne kabelen gjør at du kan bruke en hver iPhone-dokkingløsning til hjemmebruk med en ikke-iOS-enhet, og til $30 + $10 i frakt, havner kabelen også under den magiske 200-kronersgrensen her til lands. Det må sies å være et godt kjøp.

Kabelen kan kjøpes hos CableJive.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer