Disse tipsene kan redde laderen din

Sjekk ut denne videoen hvis du vil unngå bruke penger på ny lader.

<b> LADETRØBBEL: </b> En lader utsettes for mye hard håndtering. Det er ikke uvanlig å måtte bytte lader ofte.  Foto: NTB scanpix
LADETRØBBEL: En lader utsettes for mye hard håndtering. Det er ikke uvanlig å måtte bytte lader ofte. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et velkjent problem at levetiden til mobilladere ikke alltid er så mye å skryte av, og ofte tar laderen gjerne kvelden akkurat når du trenger den som mest.

Men er det noe du kan gjøre for å forhindre at ledningen slites i stykker?

LES OGSÅ: Advarer mot potensielt livsfarlige iPad-ladere

Den kan reddes

Triksene i videoen under fant vi på hjemmesidene til Goodhousekeeping.
Ifølge videoen skal du kunne redde den døende iPhone-laderen din ved blant annet å tvinne stålspolen du finner inni de fleste kulepenner, rundt endene på laderen.

Du skal også kunne sikre deg strøm til mobilen din ved å tvinne tråd rundt ledningen. Ta en titt i videoen under for å se hvilken teknikk du bør bruke.

LES OGSÅ: Vi tester Ikeas trådløse lading


Save Your iPhone Charger's Life with These 3 Tricks

Apple gjennomfører undersøkelser

Det har den siste tiden blitt skrevet mye om iPhone-ladere som har tatt fyr, og Apple har tidligere tilbakekalt ladere som utgjorde en sikkerhetsrisiko.

I juni skrev Dinside om at en ti år gammel jente på Stathelle i Bamble fikk støt av en ødelagt iPad-lader. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet(Nkom) varslet da testing av laderne for å sjekke om dette var et enkelttilfelle, eller et generelt problem.

LES OGSÅ: Christer våknet av et smell fra mobiltelefonen

Mobillader

Er du bekymret for at laderen din skal ta fyr? (Avsluttet)
Nei, sjansen er så liten for at det skal skje.(59%) 370
Ja, jeg lader aldri mobilen om natta.(22%) 137
Jeg er litt skeptisk etter alt bråket rundt iPhone-laderne.(20%) 125
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Apple holder fortsatt på med de varslede undersøkelsene, og Nkom råder mobillader-brukere til å la være å bruke ladere som er skadet. Sånn sett kan det kanskje være lurt å ikke bruke triksene i videoen over, på ladere som er spesielt tynnslitte og godt brukte, og heller teste det på nye ladere for å se om laderne holder seg bedre.

«Apple har i dialog med Nkom iverksatt noen foreløpige tiltak. Selskapet har publisert informasjon på sin norske hjemmeside, og følger opp skolene som har kjøpt nettbrett som knytter seg til den konkrete saken (iPad-er).

Nkom følger saken videre i tett dialog med Apple, inntil en endelig konklusjon foreligger.
Det er som alltid viktig å ikke benytte elektriske produkter som er skadet. Dette er særlig aktuelt for ladere, siden de gjerne er utsatt for hard bruk,» skriver Nkom på sine nettsider.

LES OGSÅ: Mobillader på nøkkelknippet

Har du noen gode tips til hvordan man får mobilladeren til å vare? Legg gjerne igjen et tips i kommentarfeltet under.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!