Disse telefonene kommer

Alle de store mobil-produsentene kommer med GPRS-telefoner i løpet av våren og sommeren. Her får du oversikten.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Selv om det kun er én GPRS-telefon til salgs i Norge i dag, vil telefonene komme på løpende bånd i månedene som kommer.

Motorola

Motorola er foreløpig den eneste mobil-produsenten med en GPRS-telefon på markedet, 21266>Timeport 260. I løpet av året ventes også Accompli 009 lansert, en blanding av GPRS-telefon, Nokias Communicator og PDA.

Motorola Accompli 009
Photo:Motorola
Motorola Accompli 009
Photo:Motorola Vis mer

Dette er den første annonserte terminalen der vi får en kombinasjon av GPRS og andre håndholdte dingser. Med fargeskjerm og stort tastatur har Motorola gitt den tilnavnet "det første virituelle kontor".

Siemens

Siemens kommer i løpet av andre kvartal i år med to GPRS-telefoner.

- Vi ønsker foreløpig ikke å si noe annet om disse telefonene enn at de vil komme i begynnelsen av sommermånedene, uttaler infomasjonsansvarlig i Siemens, Stein Bjørnbekk.

Burde kundene kjøpe Motorola-telefonen nå, eller finnes det gode grunner for å vente på Siemens-telefonene?

- Jeg vil ikke oppfordre folk til å vente dersom de har spesielle behov som ikke en vanlig GSM-telefon kan dekke. Dersom de har et akutt behov for ny mobiltelefon, burde de kanskje kjøpe en GSM telefon nå, og så vurdere å kjøpe en GPRS telefon når utvalget av telefoner er litt større, sier Bjørnbekk.

Panasonic GD90 kommer i ny GPRS-versjon før sommeren.
Photo:Panasonic
Panasonic GD90 kommer i ny GPRS-versjon før sommeren.
Photo:Panasonic Vis mer

Panasonic

Panasonic kommer med GPRS-telefonen GD95 i løpet av første halvår i 2001.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Alt legges opp til at GPRS skal ta av, og det er således også et satsningsområde for oss. WAP er for tregt og har for få brukere, sier produktsjefen i Panasonic til DinSide.

Vi venter på Nokia, og Nokia venter på oss

Produktutviklerne i Nokia var smarte da de som første mobilprodusent åpnet for personlig tilpasning av mobiltelefoner i form av ringetoner, logoer, bildebeskjeder og utbyttbare deksler. Nå kan de neppe kalles å være i forkant av utviklingen, i det deres første GPRS-telefon ikke ventes lansert før til sommeren.

Ericsson R520
Ericsson R520 Vis mer

- Vi anser GPRS som et veldig viktig steg i den mobilteknologiske utviklingen, og satser derfor spesielt på dette området. Vi har likevel valgt å ikke lansere noen GPRS-telefon før sommeren 2001 fordi vi venter på massemarkedet. Foreløpig er interessen og etterspørsel etter GPRS-telefoner for lav, sier Thomas Jönsson, Infomasjonssjef i Nokia på telefon fra Sverige.

Ericsson

I løpet av våren kommer Ericsson med modellen R520, som er en triband-telefon(GSM 900, 1800 og 1900) med GPRS-modem. Telefonen støtter også 8415>HSCSD-overføring av data, og bluetooth-teknologi for trådløs tilknytning.

Tjenestene kommer...l