FARGERIKT FELLESSKAP: I DinSide-redaksjonen er alle operativsystemene representert. Ole Petter Baugerød Stokke bruker Windows Phone, Bjørn Eirik Loftås bruker iPhone mens Kirsti Østvang bruker Android. Foto: Per Ervland
FARGERIKT FELLESSKAP: I DinSide-redaksjonen er alle operativsystemene representert. Ole Petter Baugerød Stokke bruker Windows Phone, Bjørn Eirik Loftås bruker iPhone mens Kirsti Østvang bruker Android. Foto: Per ErvlandVis mer

Disse mobilene bruker vi i DinSide

iPhone, Android eller Windows Phone? Her forteller vi hva vi selv bruker.

DinSide fyller i år 15 år. I løpet av denne tiden har vi blant annet testet over 500 PC-er, 400 mobiler, nærmere 200 TV-er og har publisert rundt 1.500 prøvekjøringer og biltester.

Få med deg: DinSide 15 år – se hvordan vi har utviklet oss

Men hva slags produkter bruker vi selv, på privaten? Hva velger vi når vi kjøper mobiler, PC-er og husholdningsprodukter? Dette vil vi fortelle leserne våre i den nye serien På Privaten.

Først ut er redaksjonens mobilvalg. Som sagt har vi testet hundrevis av mobiler her på huset, men som alle andre må vi ta et valg for hva vi selv skal bruke. Og i DinSide er alle de tre største operativsystemene representert: Android, iOS og Windows Phone.

Dette er våre valg, og hvorfor vi tok dem.

BRUKER IPHONE: Bjørn Eirik Loftås. Foto: Per Ervland
BRUKER IPHONE: Bjørn Eirik Loftås. Foto: Per Ervland Vis mer


Bjørn Eirik Loftås, dataredaktør:

iPhone 5

Jeg bruker iPhone 5, som er min tredje iPhone. Jeg har holdt meg til iPhone fordi den markerte et paradigmeskifte da den kom, og etterhvert har jeg kjøpt så mange app-er og tilleggutstyr som gjør at hinderet for å bytte har blitt høyere. Men det betyr ikke at jeg ikke stadig vurderer det!

Les også: Test av iPhone 5

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg liker:

 • Enkelheten og byggekvaliteten.
 • Jeg føler meg relativt trygg med hensyn til sikkerhet – ikke minst i forhold til hva man laster ned fra App Store.
 • iMessage er også noe som benyttes flittig.
Jeg liker ikke:
 • Jeg savner friere tøyler hva angår brukertilpasninger. Det er for eksempel unødvendig tungvint å lage ringetoner, synkronisere musikk og videoer fra flere PC-er, samt sperre inngående anrop.

BRUKER ANDROID: Kirsti Østvang. Foto: Per Ervland
BRUKER ANDROID: Kirsti Østvang. Foto: Per Ervland Vis mer


Kirsti Østvang, teknologijournalist

Samsung Galaxy SII

Jeg skriver mye om mobil, derfor har jeg valgt å skaffe meg flere telefoner, slik at jeg har best mulig kunnskap om det jeg holder på med. Jeg har brukt iPhone siden 2009, både fordi jeg skulle dekke dette stoffområdet i jobbsammenheng, men også fordi jeg brukte Mac og det var praktisk med tanke på synkronisering og lignende. Etter hvert har jeg også skaffet meg en Samsung Galaxy S2, fordi jeg ville prøve ut Android og fordi det var den første modellen jeg syntes fristet skikkelig på denne plattformen.

Les også: Test av Samsung Galaxy S II

Jeg liker:

 • Jeg bruker mange Google-tjenester, og på en Android-telefon er dette gull verdt. Det er enkelt å sette opp, og så får man tilgang til flere funksjoner enn på for eksempel iOS, deriblant egne kart i Google Maps.
 • Med Android er det også fint å ha muligheten til å tilpasse hjemskjermen med vær- og kalender-moduler, og ikke minst å ha raskere tilgang til systeminnstillinger.
 • Jeg kan fint kjøpe en ny Android-telefon fra en annen produsent uten å miste apper og annet innhold.

Jeg liker ikke:

 • S II-en er litt plastic fantastic. Designen er ganske fin, men jeg er ikke kjempeglad i disse avtagbare plastdekslene som blir løsere og løsere ettersom tiden går.
 • Hvorfor kan jeg ikke få nyeste Android-versjon ? Det skulle nesten ikke vært lov at man må vente i mange måneder på en oppdatering, hvis man i det hele tatt får den, da.
 • Android mangler dessuten en skikkelig god Twitter-klient. Ingen er bedre enn Tweetbot, som bare finnes for iOS, og denne klarer jeg meg ganske enkelt ikke uten.
Les også: Test av Samsung Galaxy S III

BRUKER WINDOWS PHONE: Ole Petter Baugerød Stokke. Foto: Per Ervland
BRUKER WINDOWS PHONE: Ole Petter Baugerød Stokke. Foto: Per Ervland Vis mer


Ole Petter Baugerød Stokke, journalist

HTC Windows Phone 8X

Som mobilanmelder synes jeg noe helt nytt er det aller mest spennende, og da Microsoft lanserte Windows Phone var det et friskt pust i en mobilverden dominert av ikoner og tørre menyer. Både fordi jeg var litt lei av både iOS og Android, og fordi jeg skulle bli DinSides Windows Phone-korrespondent, gikk jeg derfor denne veien. Og HTC 8X synes jeg uten tvil er den peneste Windows Phone 8-telefonen akkurat nå.

Les også: Test av HTC Windows Phone 8X

Jeg liker:

 • Designen på 8X er i mine øyne helt nydelig, og puteformen og den ru overflaten ligger fantastisk i både lommen og hånden. Dessuten føles det forfriskende å ha en mobil i en annen farge enn sort eller grå, og mange jeg møter blir nysgjerrig på det som dessverre er et heller sjeldent syn på norske kafébord.
 • Windows Phone gir en utrolig glatt og strømlinjeformet brukeropplevelse. Etter å ha testet Android-mobiler, med varierende ytelse og grensesnitt, føles det alltid trygt og godt å komme hjem til 8X.

Jeg liker ikke:

 • Windows Phone har absolutt sine svakheter. Det er flere apper jeg savner, blant annet fordi Google ikke støtter plattformen, og ikke alle appene er like gode. Jeg har problemer med stabiliteten i Spotify, og Facebook-appen oppfører seg snodig iblant.
 • Det skjer ikke stort med Windows Phone. Microsoft har ikke akkurat pøset på med oppdateringer og nye funksjoner, og markedsandelene tyder ikke på at jeg sitter med fremtiden i mine hender her.
 • 8X har ikke det beste kameraet. Så jeg har på ingen måte byttet ut fotoapparatet mitt med mobilen.

Les flere mobiltester på DinSide her!

Hva er ditt valg, og hvorfor? Del med andre under artikkelen!