Det er lurt å tenke gjennom hva man installerer av apps. Foto: Thomas Marynowski
Det er lurt å tenke gjennom hva man installerer av apps. Foto: Thomas MarynowskiVis mer

Disse appene dreper batteriet ditt

Annonser har skylda.

Har Android-mobilen din skuffende batterilevetid? Det er ikke umulig at det er appene som har ansvaret.

Et forskerteam har nemlig funnet ut at det gjerne er reklame i gratisapps som står for mye av strømproblemene. De testet en rekke veldig populære apps, blant annet selveste Angry Birds, og konklusjonene er tydelige.

Bruker opp batteriet

Av all strømmen som Angry Birds bruker, går 30 prosent til selve spillet, mens 70 prosent går til opplasting av brukerinformasjon, lokasjonstjenester og nedlasting av annonser. Siden nye annonser dukker opp i hvert brett, fortsetter strømbruken gjennom hele spillet.

Forskerne fant tilsvarende resultater i andre spill (for eksempel FreeChess), og andre apps som New York Times brukte også 15 prosent av strømmen på funksjoner som ikke er relevante til selve appen.

Slapp programmering?

Det pekes på dårlig koding som mye av grunnen til problemene. Forskerteamet har faktisk utviklet et verktøy som kan analysere hvordan apps bruker batteriet, og de forteller til The Verge at de jobber med å porte programmet til Windows Phone-plattformen.

Kan være farlig

En annen undersøkelse viser at svært mange Android-apps, faktisk flere hundre, kan potensielt kjøre farlig kode på din mobil via annonser. De kan blant annet få tilgang til kontakter, samtalelogger eller GPS på enheten din.

Konklusjonen er altså klar: Har du en Android-mobil må du passe på hva du installerer av apps. Det er helt klart mye tvilsomt der ute, selv fra respektable utviklere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: Apps