Dimple gir deg flere knapper på telefonen

Snedig bruk av NFC.

<strong>KNAPPER:</strong> Med Dimple kan du utvide telefonen med flere knapper på baksiden. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
KNAPPER: Med Dimple kan du utvide telefonen med flere knapper på baksiden. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

På den typiske Android-telefonen har du knapper for å slå av og på telefonen, volumbrytere og eventuelt hjem, tilbake og programbytte-knapper – enten på eller utenfor skjermen.

Men hender det du savner knapper for å hoppe til neste sang, for å bruke telefonen som lommelykt, ta et bilde med kameraet eller andre ting?

I så fall kan Dimple være verdt en titt.

Dette er et produkt som ennå ikke har sett dagens lys, men som sikter på å bli folkefinansiert på Indiegogo fra 6. mai; en folkefinanseringstjeneste bygd på samme lest som Kickstarter.

De som er først ute med å bidra med penger til utviklingen, kan sikre seg et eksemplar for 15 dollar, mens planlagt pris i butikk vil være 29 dollar dersom alt går etter planen.

Programmér knappene

Ideen er enkel – du klistrer en remse med fire små knapper på baksiden av telefonen, og disse kan så programmeres via en tilhørende app til å utføre ulike kommandoer. Dette skjer via NFC, altså litt på samme måte som Xperia SmartTags som følger med i esken til utvalgte Sony-telefoner, der du ved å berøre brikken med telefonen kan utføre ulike kommandoer.

Trenger du mange knapper, kan du også sette på flere knapperemser.
Trenger du mange knapper, kan du også sette på flere knapperemser. Vis mer


Trykker du på en knapp på Dimple-remsa, aktiveres den tilhørende NFC-brikken slik at kommandoen utføres på telefonen. Utviklerne hevder at hver knapp vil kunne tåle to millioner klikk, og at kommandoene for hver knapp skal kunne endres 10 000 ganger før minnet er brukt opp.

Åtte? Tolv?

Du trenger heller ikke å begrense deg til fire knapper – om du vil kan du klistre flere remser på samme telefon.

Dimple vil fungere med alle Android-telefoner som kjører Android v4.0 og oppover, som har NFC-støtte og som ikke har en bakside av metall. I følge skaperne utelukker det HTC One M7 og M8, siden de er støpt i aluminium.

Mer informasjon finner du på dimple.io.