LYTTER: Microsoft vil gjerne høre hva brukerne mener om Windows Phone 7. Og brukerne deler mer enn gjerne med seg.  Foto: Nokia
LYTTER: Microsoft vil gjerne høre hva brukerne mener om Windows Phone 7. Og brukerne deler mer enn gjerne med seg. Foto: NokiaVis mer

Dette savner vi i WP7

Tusenvis av brukere trygler om flere funksjoner i Windows Phone 7.

Med slagordet "Put people first" vil Microsoft ha tilbakemelding fra alle sine Windows Phone 7-brukere.

På en egen nettside ber de derfor brukerne om å komme med forslag til forbedringer. Disse forslagene kan stemmes på, slik at Microsoft kan se hva kundene er mest opptatt av.

Les også: Slik prøver du Windows Phone 7 på iPhone og Android

Basert på topplistene, og sett bort i fra forslag om bedre støtte for blant annet arabisk og persisk, er dette funksjonene flest savner i Windows Phone 7 (WP7):

BRA, MEN IKKE PERFEKT: Det er mye som savnes i Windows Phone 7. Her er et eksempel på hvordan hjemskjermen kan se ut.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BRA, MEN IKKE PERFEKT: Det er mye som savnes i Windows Phone 7. Her er et eksempel på hvordan hjemskjermen kan se ut. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


1. Bing-funksjoner

Mange av funksjonene i WP7 baserer seg på Microsofts Bing-tjenester. Tjenester som ennå ikke er rullet ut over hele linja. I Norge får du for eksempel ikke søkt i Bings kart-app, noe som gjør appen heller meningløs, og brukerne har disse manglende som sin største frustrasjon. "Gi oss alle Bing-funksjonene også utenfor USA!" krever tusenvis av dem.

Her er løsningen: Slik får du søk i kartet på WP7

2. USB-lagring

For å overføre musikk, bilder og film til en WP7-mobil, må du gjennom Microsofts Zune-programvare. For tidligere Android-brukere kan dette oppleves som en svært lite velkommen tvangstrøye, og mange håper nå at Microsoft vil åpne for vanlig filoverføring, slik minnepinner fungerer. Dette er dog lite trolig, da Microsoft hevdet dette går på sikkerheten løs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Varsel-lyder

Du kan endre ringetonen til hva du måtte ønske i WP7, men du kan ikke bruke egne lyder for SMS, epost og andre varsler. Det irriterer tydeligvis brukerne, som håper en oppdatering gir muligheten.

Slik får du orden på hjemskjermen med smarte fliser

4. Sikkerhetskopiering

iPhone har omfattende sikkerhetskopiering blant annet gjennom iCloud, og Android har et hav av tjenester å velge mellom. WP7-brukere, derimot, må satse på at telefonen holder seg i lommen. Man kan allerede synkronisere bildene sine opp mot Microsofts lagringstjeneste Skydrive, men brukerne håper mulighetene blir utvidet snart. Microsoft søkte nylig etter utviklere for å få på plass skikkelig sikkerhetskopiering i WP7, så spørsmålet er nok bare hvor lang tid det vil ta.

5. Bluetooth

Trådløs overføring av data via Bluetooth har ikke akkurat tatt av, men det kan være fint å ha muligheten. Den muligheten har du ikke i WP7 ennå, selv om telefonene selvsagt har Bluetooth innebygget, og brukerne etterspør nå bredere støtte for den åpne standarden.

Her finner du de beste spillene til WP7

6. Skjermdumper

For journalister og utviklere er det et mareritt å ikke kunne ta skjermdumper fra WP7. Men det irriterer slett ikke bare oss; muligheten til å ta skjermdumper fra telefonen er den sjette mest etterspurte funksjonen fra brukerne. iPhone har hatt dette siden tidenes morgen, mens Android får det som standard i versjon 4.0. Hvorfor Microsoft ikke vil ha det i WP7 er en gåte, men de har uttalt at dette ikke er noe folk er opptatt av. De tar tydeligvis feil.

7. Skype-integrasjon

Videosamtale-leverandøren Skype står selvsagt fritt til å lage en egen app for WP7. Men det har de ikke gjort. Og når Microsoft nå dessuten eier Skype, er det rart at telefonene ikke leveres med Skype-støtte ut av boksen. Spesielt med tanke på at Microsoft betalte hele 8,5 milliarder dollar for selskapet. Og enda rarere blir det når Skype tidligere har uttalt at en app skulle komme i løpet av fjor høst.

Her er de beste appene til WP7

8. Lukke apper

En av nyhetene i Mango-versjonen av WP7 (versjon 7.5) var multitasking. Dette fungerer fint, men man har liten kontroll over hvilke apper som kjører på likt. I dag må man gå inn i den åpne appen og så lukke den ved X antall trykk på tilbake-knappen. Brukerne etterlyser nå funksjoner for å lukke apper i listen over åpne apper, for eksempel ved hjelp av små kryss eller sveipebevegelser.

9. Stille volum seperat

En snodig ting i WP7 er måten volumkontrollen fungerer på. Det finnes kun én volumkontroll, og denne styrer både ringetone-volumet og volumet på musikk og media. Om du spiller et spill og stiller volumet ned til et minimum, må du derfor huske å slå volumet opp igjen om du vil høre når noen ringer deg. Dette vil brukerne ha en slutt på, med en egen volumkontroll for media, og en for ringetoner, slik andre mobile operativsystemer gjerne har.

Les også: Test av Nokia Lumia 800 – den beste Windows Phone 7-telefonen

10. Bedre varsling

Android har hatt et skikkelig system for varsler ("notifications") siden starten, mens iPhone har fått det nå. WP7, derimot, mangler slikt. Flisene på hjemskjermen viser om du har nye eposter eller tekstmeldinger, men nå vil brukerne ha et mer omfattende system, som viser deg alt nytt på samme skjerm.

Vil du se mer av Windows Phone 7? Her er en liten videogjennomgang:

Hva skal til for at du kjøper en Windows Phone 7-telefon? Si din mening under!