Endelig kan man laste ned en app mens man fortsatt befinner seg i App Store. Utrolig nok tok deg mange revisjoner av iOS før dette var på plass.
Endelig kan man laste ned en app mens man fortsatt befinner seg i App Store. Utrolig nok tok deg mange revisjoner av iOS før dette var på plass.Vis mer

Dette liker vi ved iOS 6

Ikke nødvendigvis de store nyhetene som forbedrer brukeropplevelsen mest.

Mye har vært sagt og skrevet om iOS 6, den nye utgaven av operativsystemet i iPhone, iPad og iPod Touch, som ble tilgjengelig for nedlasting i går. Oppdateringen inneholder mer enn 200 små og store nyheter og forbedringer.

De største nyhetene omfatter blant annet ny kart-applikasjon, tettere Facebook-integrasjon, enkel fotodeling, Facetime over mobilnettet og panoramafunksjon for kameraet. Disse, og de andre store linjene kan du lese om i denne artikkelen.

Men oppdateringen byr også på andre, fiffige nyheter og forbedringer. De figurerer kanskje ikke like ofte i nyhetsoverskriftene, men kan likevel bety mye for deg som bruker mobilen eller nettbrettet mye. Her har vi samlet et knippe av dem:

Ny App Store

Helt nytt og mykere grensesnitt. Ikke fullt så mye informasjon i hvert bilde, men oppleves som renere og mer behagelig, mener vi.

Dette liker vi ved iOS 6


Legg også merke til at søkeresultatene nå gir mer informasjon om topp-treffet:

Dette liker vi ved iOS 6


Og viktigst av alt - du blir ikke lenger kastet ut av App Store når du laster ned en app, den starter nedlasting i bakgrunnen, og du kan fortsette å lete etter flere apper:

Dette liker vi ved iOS 6


Nye uttrykksikoner

Mange er blitt veldig opphengt i å bruke uttrykksikoner (emoticons) i tekstmeldinger. I iOS 6 har Emoji-tastaturet blitt vesentlig utvidet, med en rekke nye ikoner i alle kategoriene. De kan brukes selv når du sender meldinger til iPhone-brukere som ikke har oppgradert:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette liker vi ved iOS 6


Forbedret epost

Nye oversikter over flaggede meldinger og en egen VIP-boks, er ting vi setter pris på:

Dette liker vi ved iOS 6


I VIP-boksen havner eposter fra personer du merker som spesielt viktige:

Dette liker vi ved iOS 6


Og vi liker veldig godt at du enkelt kan hente inn bilder fra bildearkivet ditt, direkte fra epost-meldingen. Trykk og hold, slipp og velg fra hurtigmenyen:

Dette liker vi ved iOS 6


Enklere tilgang til Bluetooth og ikke forstyrr-funksjon

Disse valgene ligger nå rett under Innstillinger, slik at du enkelt kan aktivere/deaktivere dem:

Dette liker vi ved iOS 6


Forbedret navigasjon

Google Maps er byttet ut med Apples egen kartapplikasjon. Det er delte meninger om dette er bedre kart enn hva Google kan by på, men én ting er i hvert fall forbedret: Veibeskrivelser. Å bruke den til navigasjon er faktisk meget enkelt. Det er TomTom som står bak:

Dette liker vi ved iOS 6


Navigasjon ved hjelp av stemme får du også, hvis du har iPhone 4s eller 5. Har du fireren må du klare deg uten. Sjekk også ITavisens sak om de første reaksjonene på karttjenesten.

Er det funksjoner og nyheter du setter stor pris på - eller som irriterer deg? Del tankene dine med andre lesere i debattfeltet under!

Les også:
iOS 6 kan føre til trådløs-problemer
Dette er nytt i iOS 6