Dette koster GPRS

Det skal bli billigere å bruke WAP med GPRS, og i februar er det helt gratis.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Med GPRS betaler du for overført datamengde, og ikke for den tiden du er pålogget. Du kan derfor være pålogget Internett hele døgnet uten at det koster deg en eneste krone, så lenge du ikke sender eller mottar informasjon.

Det er ingen innmeldings- eller månedsavgift for bruk av GPRS, og prisen er den samme uansett abonnementstype. For tale vil du fortsatt måtte betale for den tiden du ringer.

I skrivende stund er ikke Telenor Mobils priser offentliggjort, men de er ventet å være tilnærmet like prisene NetCom presenterte i går.

Vil det lønne seg?

NetCom har lagt opp til følgende prisstruktur:

Den første overførte megabyte hver måned koster 75 kroner, deretter betaler du 25 kroner for hver. Som et introduksjonstilbud er GPRS gratis i februar.

Telenor Mobil har valgt å dele opp prisene slik at du betaler per kilobyte du laster ned. Til og med den første megabyten er prisen 10 øre per kilobyte. Deretter er prisen 2.5 øre ut den aktuelle måneden.

Forvirret? I en megabyte er det 1024 kilobyte. Telenor Mobils priser blir dermed 102.40 kroner per megabyte. Etter det blir det 25.6 kroner per nedlastet megabyte. Så hvilket tilbud er best?

- Dette avhenger helt av hvor mye du bruker tjenesten. Vi tror at de fleste kommer til å ha et forbruk tilsvarende nedlastning av 0 til 0.75 megabyte per måned. I et slikt tilfelle er det klart at man tjener på å ikke ha noen minstepris, sier Jo Heldaas, informasjonssjef i Telenor Mobil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I og med at dette er en uvant betalingsform, høres kanskje dette mye ut. Sannheten er at du kan faktisk sende eller laste ned omtrent 1000 e-poster og laste ned mellom 700-800 WAP-sider per megabyte. Sammenliknet med dagens WAP-priser vil GPRS-bruk av denne typen raskt være lønnsomt.

Telenor Mobil opplyser at den jevne wap-bruker i dag laster ned omtrent 10 sider om dagen. Med dagens GSM-priser tilsvarer dette en kostnad på rundt 100 kroner i måneden.

Med Telenors priser vil dette koste et sted mellom 40 og 60 kroner, opplyser Heldaas til DinSide.

Denne telefonen får du kjøpt i dag