Den siste versjonen av Android, <strong>Froyo</strong> (<strong>Fro</strong>zen <strong>yo</strong>ghurt) har mange fine nyheter for deg som eier en Android-basert telefon.
Den siste versjonen av Android, Froyo (Frozen yoghurt) har mange fine nyheter for deg som eier en Android-basert telefon.Vis mer

Dette er nytt i Froyo

Den nye versjonen gjør Android-mobilen din enda bedre.

For alle Android-eiere er Froyo et hot ord om dagen - den siste versjonen av Googles operativsystem for mobiltelefoner er blitt å finne på stadig flere telefoner, og tidligere denne måneden begynte utrullingen til brukere av HTC Desire.

Har du en slik uten å ha fått oppdateringen? I så fall bør du gå til innstillinger=>om telefonen=>oppdatering av systemprogramvare og trykke på knappen for å sjekke manuelt. Nedlastingen er rundt 90MB, så sørg for å være tilkoblet et WLAN med mindre du har et telefonabonnement som inkluderer en god porsjon datatrafikk.

Google har allerede rullet ut Android v2.2 til sin Nexus One-modell og Samsung Galaxy S-eiere får sin variant i september.

Vi har kjørt Froyo et par uker på HTC Desire nå og er godt fornøyde med oppdateringen. Telefonen virker generelt raskere enn før, enkelte redaksjonsmedlemmer har opplevd forbedret batterilevetid (ikke undertegnede, som til stadighet finner fiffige applikasjoner som ligger og koser seg i bakgrunnen), og Froyo har også fått en del funksjonalitet som er verdt å sette pris på.

De største nyhetene

Under følger en oversikt over de største nyhetene i Android v2.2 Froyo:

Raskere - På enkelte oppgaver skal v2.2 faktisk være over 4 ganger så rask som forrige versjon av Android. Nettleseren har blitt raskere, og det går også kjappere å bytte mellom applikasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

App 2 SD
App 2 SD Vis mer


Applikasjoner på SD-kort - Dette er svært velkomment. Tidligere har det kun vært mulig å installere applikasjoner på internminnet til Android-telefoner, men fra og med v2.2 er det nå mulig å installere dem direkte på minnekortet, som gir deg langt større lagringsplass til applikasjoner enn før.

Dog må dette være støttet i applikasjonen, og derfor er det ikke alle applikasjoner som er klare for å kjøre fra minnekort ennå. Vi vil i så måte anbefale applikasjonen App 2 SD, som scanner igjennom programmene du har installert og identifiserer de som støtter flytting til minnekortet. Du finner strekkoden i boksen til høyre (bruk Barcode Scanner på den for å komme direkte til nedlastingssiden).

Android v2.2 lar deg bruke mobiltelefonen som en bærbar WiFi-hotspot. Foto: Pål Joakim Olsen
Android v2.2 lar deg bruke mobiltelefonen som en bærbar WiFi-hotspot. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Wi-Fi hotspot - Denne nye funksjonen lar deg gjøre telefonen til et trådløst aksesspunkt for andre enheter. Dette fungerer ved at du oppretter et trådløst nettverk andre enheter kan koble seg til, og dermed brukes mobildatanettverket for å få de andre enhetene på nettet.

Dette kan være kjekt hvis du f.eks. har kjøpt deg en iPad uten 3G-tilkobling og har lyst til å bruke den på farten.

Les også: Test av Netcoms 4G-modem

Flash - I motsetning til enkelte andre smarttelefoner, har Android v2.2 full støtte for Flash (og Adobe Air):

Endelig kan du få se reklame på mobiltelefonen også! Foto: Pål Joakim Olsen
Endelig kan du få se reklame på mobiltelefonen også! Foto: Pål Joakim Olsen Vis merCloud push - Dette er funksjonalitet som kan bli meget snasen etter hvert, der nettjenester kan gis tillatelse til å pushe informasjon til telefonen din. Foreløpig finnes det for eksempel muligheter for å sende URL-er direkte til telefonen fra Firefox eller Google Chrome via en egen knapp. I det du trykker på knappen, åpnes nettsiden på telefonen i løpet av et par tideler. I boksen til høyre ser du hvordan du går frem.

Siden Google har kjøpt opp Simplify Media, vil dette etter hvert også komme på Android (er fjernet fra iTunes App Store). Simplify Media lar deg streame musikk du har lagret på PC-en direkte på mobiltelefonen.

Installér Android-programmer direkte fra nettleseren

PIN-kode i stedet for gesture - På Android-plattformen har det til nå ikke vært mulig å låse telefonen med PIN-kode; snarere med en såkalt gesture der du sveiper fingeren innom flere punkter på skjermen. Dette kan nå endres til PIN-kode, som kan være vilkårlig lang slik den er på Apple iOS4.

Bedre Exchange-støtte - Android v2.2 støtter nå auto-oppdagelse av Exchange-kontoen din, kalendersynkronisering og støtte for adresseliste. I tillegg kan e-postadministrator fjernslette epost og tilgang fra telefonen.

Avhengig av hva slags telefon du har, kan det også være andre deler av operativsystemet som er oppgradert. Blant annet er standardkameraet og galleriprogrammet oppgradert, men eksempelvis for HTC har de sine egne applikasjoner til disse funksjonene som da ikke har fått samme overhaling.

Har du oppgradert til Froyo ennå? Del gjerne dine erfaringer med DinSides lesere i kommentarfeltet under artikkelen.