Apple byttet 11 millioner iPhone-batterier i 2018

Dette ble en svært dyr erfaring for Apple

Ekstremt mange valgte å bytte iPhone-batterier i fjor. Opp fra det vanlige 1-2 millioner.

FÆRRE OPPGRADERINGER: Langt flere byttet batteri på sin iPhone i fjor, og dermed skal færre ha oppgradert til de nyeste modellene, hevder Apple. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/NTB Scanpix
FÆRRE OPPGRADERINGER: Langt flere byttet batteri på sin iPhone i fjor, og dermed skal færre ha oppgradert til de nyeste modellene, hevder Apple. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett over nyttår kom Apple med den overraskende meldingen om at selskapet forventet en nedgang i inntektene i sin første kvartalsrapport for 2019. Det var første gang på 17 år at selskapet kom med et slikt forhåndsvarsel, og en av årsakene skulle etter sigende være færre iPhone-oppgraderinger enn forventet.

I brevet som gikk ut til investorer ga Tim Cook reduserte priser for batteribytte noe av skylden, noe flere mente virket som en merkelig unnskyldning.

Batteribytte-program i hele 2018

I 2018 tok Apple mindre betalt for batteribytte som en følge av saken hvor det ble avslørt at de med vilje gjorde eldre iPhone-modeller med svakt batteri tregere. I Norge ble prisen satt ned fra 799 til 299 kroner.

Batteribytte-programmet varte hele året, og utløp 31. desember. Over nyttår ble prisene satt opp igjen.

Nå skriver Apple-kjenner John Gruber som står bak Daring Fireball-bloggen at ekstremt mange valgte å benytte seg av dette tilbudet i fjor.

Opp fra 1-2 til 11 millioner

I et nylig møte med sine ansatte skal Apple-sjefen ha sagt at selskapet byttet 11 millioner batterier mens batteribytte-programmet varte. I et vanlig år bytter Apple mellom én til to millioner batterier, skal Tim Cook ha sagt, ifølge 9to5Mac.

- Det betyr at Apple byttet så mye som 11 ganger antallet batterier det vanligvis bytter i løpet av et år, skriver 9to5Mac.

Siden Apples batteribytte-program gikk i hele fjor, påpeker noen at det er rart selskapet ikke tok høyde for dette i sine forventninger for første kvartal 2019 den 1. november i 2018.

John Gruber tipper at Apple ikke så hvilken innvirkning batteribytte-programmet ville få på salget av de nye iPhone-modellene før iPhone Xr- og Xs-modellene ble tilgjengelig.

Hvor stor nedgangen i iPhone-salget har vært, får vi neppe vite, da Apple har sluttet å rapportere nøyaktige tall.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!