<b>GOD KONTAKT:</b> Hullet du plugger hodetelefonene i på mobilen har flere bruksområder enn de fleste er klar over. Foto: PRODUKTBILDER
GOD KONTAKT: Hullet du plugger hodetelefonene i på mobilen har flere bruksområder enn de fleste er klar over. Foto: PRODUKTBILDERVis mer

Det villeste tilbehøret du kan plugge i mobilen

Visste du at hodetelefon-kontakten kan brukes til mer enn bare lyd?

Alle smartmobiler kommer med en såkalt minijack-kontakt. Den blir oftest kalt for hodetelefon-kontakten, fordi det er det de fleste bruker den til.

Men det lille hullet har faktisk andre bruksområder også, noen av dem mer utenkelige enn andre.

Nettstedet TUAW har listet opp noe av det villeste tilbehøret du kan plugge i hodetelefon-kontakten på telefonen din. Vi oppsummerer kort, og legger til en egen favoritt til slutt.

Les også: Lykten som lader telefonen

Et infrarødt grilltermometer

Med et infrarødt termometer kan du måle temperaturen på en gjenstand uten å være i kontakt med den, og det finnes også en hendig variant som kan plugges rett i minijack-kontakten. Med en tilhørende app kan du enkelt se hvor varm indrefileten er.

Det villeste tilbehøret du kan plugge i mobilen


Laserpeker

Det villeste tilbehøret du kan plugge i mobilen


Noen bruker laserpeker som leketøy, men det kan også være et nyttig verktøy, for eksempel hvis du skal holde en presentasjon. X-Pointer er et minijack-tilbehør som fungerer som nettopp det. Også her finnes det en tilhørende app som styrer funksjonaliteten på selve pekeren.

Les også: Gjør mobilen din til en robot

Geigerteller

En strålingsmåler er kanskje ikke noe de fleste av oss har behov for - noensinne, men dersom du trenger en, kan iXR2012 Personal Radiation Meter være et alternativ. Den plugges i hodetelefon-kontakten på smartmobilen, og med en tilhørende app kan du se strålingsmålene i sanntid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det villeste tilbehøret du kan plugge i mobilen


Smart-termometer

Det er ikke måte på hva slags utstyr mobilen vår er i ferd med å erstatte. Termometeret Kinsa plugges i minijack-hullet, og vil lese temperaturen din i sanntid og vise den på skjermen. Appen har også en helsedatabase som kan avsløre om en spesiell sykdom herjer i nærheten av deg for øyeblikket, uten den kanskje skal tas så veldig alvorlig.

Det villeste tilbehøret du kan plugge i mobilen


En ekstra knapp

Vi styrer de fleste av funksjonene våre fra berøringsskjermen, men det er fortsatt endel ting som fungerer best å gjøre med en fysisk knapp. Pressy er rett og slett en fysisk knapp som du kan plugge i hodetelefon-kontakten på Android-telefonen, og som kan gjøre stort sett det du vil, for eksempel ringe mamma, åpne Spotify eller ta et bilde.

Det villeste tilbehøret du kan plugge i mobilen


Les også: Her er iPhone- og iPad-tilbehørets mekka