Det store mobilslippet

3GSM World Congress-konferansen i Barcelona er i full gang og produsentene lanserer nye mobiler i hytt og vær. Her ser vi på mobilslippet til Nokia og Sony Ericsson.

For under det årlige bransjetreffet på 3GSM World Congress lanseres som regel de kuleste mobilnyhetene. Med unntak av én spesiell Nokia-mobil var det imidlertid lite spennende fra de to mobilgigantene Nokia og Sony Ericsson.

Rimelig fra Sony Ericsson

Sistnevnte lanserte nemlig to mobiltelefoner av den litt rimeligere typen. Sony Ericsson J110 er blant de enkleste modellene man finner på mobilmarkedet i 2006. Den har knapt nok noe annet å tilby enn meldinger og prating. For selv om den har en god skjerm er den ikke utstyrt med hverken kamera eller MP3-spiller, samt at selve systemet er ganske begrenset (mangler blant annet telefonbok). Men det kan jo være en ypperlig mobil for de som ikke har de helt store kravene.

Sony Ericsson K610i
Sony Ericsson K610i Vis merSe flere bilder av mobilene her

Langt mer interessant for norske brukere er nok Sony Ericsson K610i. Denne 3G-mobilen kombinerer et sprekt design (kan minne litt om den populære T610-modellen) med god funksjonalitet for å kapre brukernes hjerter. Den rød eller sølvgrå telefonen er kun 17 mm tykk og veier bare 92 gram. Allikevel har de fått plass til 3G-støtte, to megapikselkamera og MP3-spiller.

Begge disse mobilene skal dukke opp i løpet av andre kvartal i år. Sony Ericsson viste også frem P990i og M600i, men disse mobilene har vi sett tidligere, så de genererer ikke den helt store interessen for øyeblikket.

Oppdatert: Sony Ericssons nye supertelefon

Snakk på WLAN

Nokia på sin side har lansert tre nye mobiltelefoner. Den første er billigmobilen Nokia 6070 som er en relativt enkel modell med et klassisk og stilrent design. Den er utstyrt med moro som kamera, FM-radio og MP3-spiller, men er heller begrenset på de fleste områdene. Imponerende nok har trebåndstelefonen også EDGE-støtte. Prisen skal ligge på 135 euro uten subsidier og avgifter.

Nokia 6070
Nokia 6070 Vis merSe flere bilder av mobilene her

Nokia 6131 er modell nummer to fra finnene. Denne spreke flippmobilen kan virkelig bli en ny storselger fra Nokia. Denne telefonen har gode funksjoner, som god skjerm (320 x 240 punkter med 262 000 farger), MP3-støtte, minnekort og Bluetooth. Nokia 6131 har støtte for fire GSM-bånd og 3G. Prisen på denne mobilen skal ligge på 275 euro og den dukker opp i løpet av andre kvartal.

Den mest spennende Nokia-mobilen som ble lansert er imidlertid Nokia 6136. Dette er en UMA-oppgradert versjon av 6131, noe som betyr at man kan bruke de fleste funksjoner (både data og tale) via mobilnettet og trådløse nett på kontoret. Dette fører til bedre tilgjengelighet og lavere brukskostnader, noe som vil være en fordel for de aller fleste.

Nokia 6131
Nokia 6131 Vis merSe flere bilder av mobilene her

Samarbeider om TV

De fleste nordmenn regner de to selskapene som bitre rivaler, men slik er det ikke i den virkelige businessverdenen. Selskapene annonserte faktisk i går at de samarbeider om mobil-TV. Nokia og Sony Ericsson går for standarden DVB-H i sine mobiltelefoner og samarbeidet skal sikre interoperabilitet mellom TV-mobiler fra selskapene.

Hva dette betyr for mobil-TV her i Norge vites ikke, men det har tidligere vært snakk om at DVB-H ikke skal bygges ut i Norge. At de to dominerende aktørene på mobilmarkedet her til lands har valgt denne teknologien kan kanskje endre strategien også her til lands.

For å tro at lille Norge kan få selskapene til å endre strategi er vel heller tvilsomt.

Oppdatert: Sony Ericssons nye supertelefon