Det beste søkeprogrammet er blitt enda bedre

Vi har tidligere skrevet om det fantastiske søkeprogrammet Copernic 98 Plus. Nå kommer Copernic 99 Plus med flere viktige nyheter.

Copernic 99 Plus er bygget over et annet prinsipp enn det du er vant til når det gjelder søkemotorer på nettet. En søkemotor bruker gjerne 14 dager på å oppdatere arkivene sine, og du vil dessuten ofte få alt for mange svar.

Copernic går i stedet direkte til nettsteder som du synes er interessante, og søker i deres arkiver. Hvis du f.eks. er på jakt etter PC-spill, starter Copernic et søk direkte i arkivene til 10 Spill-nettsteder samtidig. Det betyr at du får tilgang til stoffet sp snart det er lagt ut på disse nettstedene.

I tillegg kan du gjøre søkene enda bedre ved å kjøre et avansert søk i resultatene du har fått (se link til skjermbildet i margen til høyre) selv om nettstedet i utgangspunktet ikke støtter dette. La oss si at du har fått 300 linker i søket ditt. Hvis du rafinerer søket med AND, OR eller ELSE, vil Copernic åpne hver enkelt side og sjekke om de treffer kriteriene du har satt opp.

Mange kanaler

Copernic finnes i en gratisversjon som bare har mulighet for å søke i mange søkemotorer samtidig, søke i epost-databaser og søke i nyhetsgrupper.

Programmet blir mye mer verdifullt hvis du oppgraderer til Copernic 99 Plus, som har en lang rekke "kanaler" innen ulike temaer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk også artikkelen om Copernic 98 for mer informasjon om hvordan teknologien virker.

Nyheter i denne versjonen

Copernic 99 Plus inneholder en rekke nyheter "under panseret", og hovedforskjellen er at programmet nå er blitt raskere.

Både selve databasen og kjøring av søk i ulike kategorier er blitt merkbart raskere. Det er også kommet til flere muligheter for å raffinere søket ytterligere.

En annen viktig endring er at kanalene er omstrukturerte, og at det er kommet enda flere. Etter å ha brukt dette programmet i en periode, får undertegnede aldri nok kanaler og søkemuligheter, så dette er svært positivt.

Programmet har også fått noen endringer i grensesnittet, som at ordene du søker etter blir opplyst i visningen av resultatlisten. Men dette er egentlig mindre viktig.

Gratis oppgradering

Har du allerede en utgave av Copernic 98 Plus, er det gratis å oppgradere. Ellers koster fullversjonen 30 dollar, og kan kjøpes over nettet fra hjemmesidene til Copernic. Den forenklede utgaven Copernic 99 er også gratis.