MANGE MODELLER: HTC gir ut nye telefoner regelmessig, mens Apple gir ut én i året. Hvorfor velger ikke HTC å satse på færre kort?
MANGE MODELLER: HTC gir ut nye telefoner regelmessig, mens Apple gir ut én i året. Hvorfor velger ikke HTC å satse på færre kort? Vis mer

Derfor viser HTC-klokkene det samme

Har du lagt merke til at alle HTC-modellene blir fotografert klokken 10:08?

Våre kolleger i Itavisen meldte nylig at de hadde funnet svaret på en aldri så liten gåte: Hvorfor viser alltid klokken på PR-bilder av iPhone alltid 9:41?

Grunnen skal være at det er da nye iPhone-modeller som regel er annonsert; avsløringene drøyes som regel 40 minutter etter at pressekonferansene starter, klokken ni.

Les saken: Derfor er den alltid 9:41 (Itavisen.no)

Så da vet vi det.

Men Apple er ikke de eneste som har slike mystiske klokkeslett.

HTC og 10:08

På samtlige nye PR-bilder fra mobilprodusenten HTC vil du finne det samme mønsteret. Her viser klokken alltid 10:08.

10:10: Dette er HTC sin andre Android-telefon, og den første på det norske markedet: HTC Magic. Klokken viste da 10:00.  Foto: HTC
10:10: Dette er HTC sin andre Android-telefon, og den første på det norske markedet: HTC Magic. Klokken viste da 10:00. Foto: HTC Vis mer


Som regel er det den store klokken i deres Sense-grensesnitt som viser klokkeslettet. DinSide har sett på PR-bilder fra HTC Hero i 2009 frem til HTC Vigor sent i fjor, og samtlige viser nettopp 10:08.

Da de lanserte sine aller første Android-modeller, HTC Dream og HTC Magic, brukte de den analoge klokke-widget-en. Den viste da 10:10, altså bare to minutter senere enn klokkeslettet som nå kjøres for alle penga.

Vi hadde "god følelse" for Android: Test av HTC Magic, fra 2009

Før dette igjen, da HTC-modeller kjørte blant annet Windows Mobile, var det som oftest ikke noe klokkeslett på PR-bildene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så hva er det med ti over ti?

Gammel tradisjon

Det finnes flere teorier om hvorfor HTC elsker klokkeslettet.

For det første er det ikke HTC som har funnet på dette. Som blant annet CBS melder: Helt siden klokkereklamenes barndom skal det ha vært vanlig å vise tidspunkter rundt 10:10, ofte 10:08, da det gjør at begge viserne peker oppover i en perfekt Y.

Dette skal dessuten gi folk et underbevisst inntrykk av at klokken "smiler", og gi assosiasjoner til haken man gjerne tegner i små bokser for å vise at noe er "check!".

10:08: Som du ser, viser også vanlige analoge klokker som oftest 10:08, akkurat som HTC sine telefoner.  Foto: Watchshop.com
10:08: Som du ser, viser også vanlige analoge klokker som oftest 10:08, akkurat som HTC sine telefoner. Foto: Watchshop.com Vis mer


10:08 lot også klokkemakerne vise frem flest funksjoner, da viserne på dette tidspunktet ofte ikke skygget for dato-vinduet og klokkemerket. Om viserne ligger på 10:08 ser man dessuten alle de tolv tallene på urskiven. Det forteller blant annet Wikipedia, i en artikkel som er slettet, men finnes via Archive.org.

Et magisk tall

Denne vanen skal mange klokkeprodusenter ha tatt med seg ut i den digitale verden. Det passer bra, da 10:08 er et av klokkeslettene som aktiverer flest LED-celler på en digital klokke. Selv om dette selvfølgelig har lite å si på en mobiltelefon.

Og om ikke dette var nok grunner til å ha 10:08 som sitt favoritt-tidspunkt, skal det dessuten være et klokkeslett mange forbinder med fri. Om du sover uten vekkerklokke er ti-tiden et tidspunkt mange våkner på, og 10:08 kan dermed forbindes med helg, ferie og slumring i sengen.

Og forresten, her er enda et morsomt poeng: Wikipedia kan fortelle at 108 (nesten 10:08 om man legger godvilja til) er et hellig tall i mange østlige religioner. Og HTC holder som kjent til i Taiwan.

Slik kan du betale med klokka