Du kan enkelt bli kvitt alle ripene på din Sony Xperia Z1, men du mister samtidig Sony-logoen - og sannsynligvis også garantien. Foto: YouTube-video
Du kan enkelt bli kvitt alle ripene på din Sony Xperia Z1, men du mister samtidig Sony-logoen - og sannsynligvis også garantien. Foto: YouTube-videoVis mer

Derfor ripes skjermen så lett

Skjermen på Sony Xperia Z1 er dekket av en film som kan fjernes. Disse videoene forklarer hvordan.

Sony Xperia Z1 er en av de mest populære smarttelefonene på markedet, men det har vist seg at skjermen ripes litt raskere opp enn mange setter pris på. I praksis dreier det seg heldigvis ikke om riper i selve glasset, men i et meget solid plastbelegg som ligger som en beskyttende hinne over det, skriver nettstedet Teknofil.

Les testen: Sony Xperia Z1

Er der for en grunn

Dette plastbelegget er å regne som en del av skjermen, og fungerer blant annet som en beskyttelse for fingertuppene dersom skjermen skulle slå sprekker, og for å forhindre skjemmende fingermerker. Ja, til og med Sony-logoen er preget inn i det, så hvis belegget fjernes, blir også Sony-logoen borte.

Det bør være bevis nok for at Sony IKKE har hatt noe ønske om at det skal fjernes.

Les også: Slik bytter du glasset på iPhone selv

På egen risk

Men det er altså fullt mulig å fjerne plastbelegget, og videoene under demonstrerer hvordan. Så kan man for eksempel legge på en egen plastfilm i etterkant. Men det er viktig å understreke følgende:

Å fjerne denne filmen kan påvirke mobilens evne til å stenge ute vann og fukt, noe som er blant de store fordelene ved Z1. Sannsynligheten vil også være stor for at slike inngrep vil påvirke garantien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksperimentet er uansett interessant nok, og inngrepet ser ikke ut til å være særlig vanskelig:

Først demonstreres hvor lett plastbelegget ripes:

Deretter vises selve "reparasjonen":

De ferskeske mobiltestene på DinSide