MyKronoz ZeTime

Denne smartklokka slår flere rekorder

Smartklokke med hull i skjermen slo an på Kickstarter.

KLASSISK: Ikke noe futuristisk design her i gården. Den sveitsiske produsenten holder seg ikke overraskende til det klassiske. Foto: Produsenten
KLASSISK: Ikke noe futuristisk design her i gården. Den sveitsiske produsenten holder seg ikke overraskende til det klassiske. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig avsluttet sveitsiske MyKronoz Kickstarter-kampanjen for sin nye hybridklokke ZeTime. Til sammen har de fått inn i underkant av 5,4 millioner dollar – rundt 46 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Ifølge en pressemelding fra selskapet gjør dette dem til det mest innbringende Kickstarter-prosjektet noensinne, riktignok blant europeiske selskap.

Amerikanske Pebble dro til sammenligning inn 20 millioner dollar, og er fortsatt det mest innbringende Kickstarter-prosjektet noensinne.

MyKronoz kan imidlertid også skilte med å ha den høyest folkefinansierte hybridklokka noensinne. Så er det vel også et spørsmål om hvor mange andre hybridklokker som har hatt Kickstarter-kampanje til nå ...

FLERE LAG: Her ser du hvordan klokka er bygd opp. Klikker du på bildet får du en større versjon. Foto: Produsenten
FLERE LAG: Her ser du hvordan klokka er bygd opp. Klikker du på bildet får du en større versjon. Foto: Produsenten Vis mer

Hull i skjermen

Det som kanskje er mest spennende med ZeTime, er måten de har løst batteriutfordringen på. Dette har de gjort ved å tilby en analog, strømeffektiv løsning på toppen av den mer strømkrevende digitale løsningen.

I praksis vil det si at de har mekaniske visere i tillegg til den digitale TFT-skjermen på 1,22 tommer. Dette har de fått til ved å lage et hull i midten av skjermen, en metode de hevder de er først ute med, slik at viserne kan vises over skjermen.

Bruker du ikke skjermen, kan de mekaniske viserne klare seg i opptil 30 dager, før klokka må lades igjen. Har du smartskjermen på, skal den klare inntil tre dager med gjennomsnittlig bruk.

Tenker på damene også

Tidligere har vi kritisert produsenter som LG for å lage skikkelige smartklokker for menn, mens kvinnene får servert mindre klokker med færre funksjoner.

Denne retningen har ikke MyKronoz valgt med ZeTime.

Klokka kommer i en mindre versjon, ZeTime Petite, som har et hus på 39 millimeter mot herreversjonen som måler 44 millimeter.

Men den eneste forskjellen på de to, bortsett fra størrelsen på huset, er størrelsen på batteriet.

Akkurat denne biten er forståelig, all den tid det blir mindre plass til batteri i en mindre klokke.

Årets MWC-messe kryr av smartklokker. VI prøver Nokia/Withings Steel HR, MyKronoz ZeTime, Huawei Watch 2, LG Watch Sport og titter på Samsung Gear S3 Classic. Vis mer

Fortsatt tilgjengelig

ZeTime nådde altså målet sitt på Kickstarter i løpet av de 35 dagene den lå ute på siden, men er fortsatt mulig å bestille.

MyKronoz har nemlig lagt klokka ut på Indiegogo etter at Kickstarter-kampanjen ble avsluttet, og her kan du forhåndsbestille forskjellige varianter av hybridklokka.

Prismessig må den sies å havne i billig-kategorien med en pris på rundt 2.000 kroner, men da vi fikk leke litt med prototypen som ble vist fram på mobilmessa i Barcelona kjentes den solid og fin ut, ikke billig.

Den kan riktignok ikke skilte med de heftigste spesifikasjonene fra de store produsentenes smartklokker. I tillegg så virket skjermen å ha litt dårligere oppløsning enn det vi har sett på klokkene fra Samsung og Apple.

Batteritiden er foreløpig ZeTimes sterkeste kort, men også her møter de konkurranse. På samme mobilmesse viste nemlig Huawei fram sin nye Android Wear 2.0-klokke, og her har de lagt inn et strømsparingsmodus som skal gi opptil 21 dager batteritid.

De første klokkene sendes ut i september i år, og da håper vi selvfølgelig å få tak i et testeksemplar.

Hva synes du? Er dette en klokke for deg? Gi oss en lyd i kommentarfeltet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer