Denne kan du kjøpe i dag

Motorolas modell Timeport 260 er foreløpig den eneste GPRS-telefonen som er til salgs i Norge.

- Timeport 260 er en fullverdig GPRS-telefon, uttaler Tom Ragnar Aulesjord, salgssjef i Motorola. Både distributørene og erfaringene sier noe annet.

Telefonen kan bruke to tidsluker samtidig til nedlastning (hver på 13 Kbps) og en tidsluke til opplasting av informasjon. I og med at nettet er laget for at du skal kunne sende data med hastigheter opptil 114 Kbps, utnytter telefonen på langt nær kapasiteten.

Timeport 260 er en triband telefon (kan derfor også brukes i USA) med et innebygget GPRS-modem. I og med at den ikke kan lagre noe informasjon i minnet er du avhengig av å være koblet opp mot en PC så lenge GPRS er i bruk.

Best til jobb

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Teknologien vil innen kort tid både bli bedre og raskere, men allerede nå ligger det en stor fordel i det å kunde sende og motta data, samt å alltid være på nett, sier Aulesjord til DinSide.

Motorolas erfaringer så langt har i følge Aulesjord vært utelukkende positive, og spesielt i bedriftsmarkedet har telefonen gjort stor suksess:

- Mange ansatte er avhenige av tilgjengelighet og setter stor pris på muligheten til å kunne motta e-mailer i det de kommer. For privatpersoner ligger nok den største fordelen i det å kunne "wappe" raskere, sier Aulesjord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Revet bort fra butikk-hyllene

MTX Mobiltelefoneksperten, er en av butikkene som selger den ensomme GPRS-telefonen.

- Vi har solgt ut alle GPRS-telefonene vi har fått. Vi håper snart å få inn flere, men leveringene går tregt. Dette er ikke noen fullverdig GPRS-telefon i og med at man må være tilkoblet en PC for å kunne benytte GPRS-funksjonaliteten, uttaler Odd Arne Hauge, daglig leder i butikken.

Hauge ser likevel mange fordeler ved telefonen og mener at dette er akkurat hva mange trenger.

- Dersom du overfører mye data eller har behov for å være mobil, bør du kjøpe denne telefonen. Det at den har triband-teknologi gjør den også attraktiv for de som reiser mye, sier Hauge.

MTX selger telefonen for 4.490 kroner uten abonnement. Tegner du et NetCom-abonnement sponser de telefonen med 1.700 kroner, og prisen ender opp på 2.790 kroner.

Disse telefonene er like rundt hjørnet