<strong>SONOS AMP:</strong> Den nye forsterkeren gjør gulvhøyttalerne dine smarte. Foto: Sonos
SONOS AMP: Den nye forsterkeren gjør gulvhøyttalerne dine smarte. Foto: Sonos Vis mer

Sonos Amp

Denne gjør de gamle høyttalerne dine smarte

Nye Sonos Amp er dobbelt så kraftig som forgjengeren.

Publisert

Sonos Amp kan bli det mest spennende produktet til kongen av muliromssystem-høyttalere på mange år: Amp skal gi nytt liv til de nåværende høyttalerne dine.

Forsterkeren kobler du til stereoanlegget ditt med passive høyttalere - altså høyttalere som ikke er tilkoblet strøm - og vips, blir det en del av Sonos' økosystemet. Da kan du styre anlegget eller platespilleren direkte fra Sonos-appen, men også med stemmen (ikke tilgjengelig i Norge per dags dato) og via AirPlay hvis du har en iOS-enhet.

Du kan også strømme musikk fra tjenester som Spotify, Tidal og Apple Music direkte til stereoanlegget via Amp.

I tillegg kan du koble trådløse Sonos-høyttalere sammen med vanlige, kablede høyttalere, slik at du på den måten kan bruke et par Sonos One som bakhøyttalere i et surround-oppsett.

Hvis du ønsker å bruke vanlige høyttalere i et surroundsystem, er du dog avhengig av en ekstra Amp.

Mange muligheter

Nye Sonos Amp er oppfølgeren til forsterkeren Amp:Connect og er dobbelt så kraftig med 125 watt per kanal ved 8 ohm. Den har HDMI Arc, slik at du kan sende lyd direkte fra TV, og optisk lydinngang (krever adapter), men også muligheter for å koble til analoge enheter som for eksempel en platespiller via RCA.

Alle tilkoblingsmulighetene med Sonos Amp. Foto: Sonos
Alle tilkoblingsmulighetene med Sonos Amp. Foto: Sonos Vis mer

I tillegg har Amp en egen utgang slik at du kan koble til en ekstern subwoofer for litt ekstra dybde i lydbildet.

Størrelsesmessig er Sonos Amp svært beskjeden og designet like så. Forsterkeren måler 21,7 centimeter i bredden og lengden samtidig som den er 6,4 centimeter høy. Vekten er på 2,1 kilo. På enheten er det knapper for spill av/pause og volum.

Amp ble først annonsert i august i fjor, men er nå omsider klar for lansering. Prisen ligger på 6499 kroner og forsterkeren blir tilgjengelig i butikk fra og med neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer