Scan QR-kode, og vips, så er du logget på det trådløse nettverket. I hvert fall i teorien. (Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/preetamrai/5478789738/">QR code for object tagging</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/preetamrai/">Preetam Rai</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>)
Scan QR-kode, og vips, så er du logget på det trådløse nettverket. I hvert fall i teorien. (Foto: QR code for object tagging av Preetam Rai, CC-BY)Vis mer

Del WiFi-tilgangen med QR-koder

Lei av å ramse opp det lange passordet for alle som er på besøk?

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har blitt spurt om hva passordet er til det trådløse nettet hjemme, og siden det er ganske langt og vanskelig er det heller ikke sjelden at det må flere høytopplesninger til før vedkommende klarer å skrive det riktig.

Hender det også at du "låner bort" tilgang til det trådløse nettet hjemme, er WiFi Joiner en svært kjekk sak.

I hvert fall på papiret.

Slik fungerer WiFi Joiner

Del WiFi-tilgangen med QR-koder

  • For eieren: Generere en QR-kode for å la andre koble seg på det trådløse nettverket. Denne kan så enten skrives ut, eller bare lagres på mobiltelefonen.
  • For den besøkende: Scanne en QR-kode generert via forrige punkt, for deretter å koble seg direkte på det trådløse nettet; uten å måtte taste inn passordet.

For eierens del er dette lett som en plett. Man velger enkelt og greit ett av de trådløse nettverkene som allerede er lagret på telefonen, eller taster inn aktuell SSID/passord-kombinasjon. QR-koden kan man så sende på epost, skrive ut eller bare lagre i bildegalleriet på telefonen.

Den besøkende starter WiFi Joiner og scanner den aktuelle QR-koden, hvorpå man får opp en boks med navn på nettverket og (eventuelt) passord (dersom eieren har valgt ikke å gjemme det). Ett trykk til, og vips, så er man koblet på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det virker jo ikke!

Vi har prøvd WiFi Joiner både for Android og iOS. På begge telefonene gikk genereringen av koden helt fint, men når vi skulle prøve å scanne koden med den andre telefonen, fikk vi feilmelding – på begge to.

Litt snodig, siden det virker som om andre nettsteder som har omtalt programmet har fått det til å virke. Vi prøvde for sikkerhets skyld en annen SSID (siden vår inneholdt noen spesialtegn), men det løste heller ikke saken.

Kompatiblitetsproblemer?

Vi gav oss ikke, og ganske riktig – brukte vi en Android-telefon for å scanne QR-koden generert av en annen Android-telefon fungerte appen som forventet. Hvis dette er tilfelle blir det kanskje et noe snevert bruksområde, med mindre alle som besøker deg har samme type telefon.

WiFi Joiner er tilgjengelig både for Android og iOS:
WiFi Joiner (Android Market, gratis)
WiFi Joiner (App Store, kr 14,-)