Nettsamfunnet PostSecret lar alle poste sine hemmeligheter; deriblant mange nordmenn.
Nettsamfunnet PostSecret lar alle poste sine hemmeligheter; deriblant mange nordmenn.Vis mer

Del hemmeligheter med PostSecret

Trist, morsomt, rørende, inspirerende – å lese andres hemmeligheter gir definitivt inntrykk.

Det finnes ting du ikke tør poste på Facebook.

De innerste tankene – de du grubler over etter at lyset er slukket på soverommet, eller de du har i bakhodet selv om du er aldri så oppslukt av de nye brettene på Angry Birds.

Det er disse tankene du kan poste på PostSecret.

Fullstendig anonymt.

Nettsted som ble en app

PostSecret ble opprettet av Frank Warren i 2005, og konseptet var enkelt – folk kunne sende sine hemmeligheter på et postkort til ham, hvorpå han la ut ti nye hemmeligheter på nettsiden hver søndag; fullstendig anonymiserte om de ikke var det fra før, selvsagt.

Slik skjuler du hemmelighetene på Facebook

Dette fascinerte stadig flere, og i 2008 havnet nettstedet på 10. plass på en liste over hvilke nettsteder som var best likt blant kvinnelige studenter, der syv prosent av de spurte oppgav PostSecret som sitt favorittnettsted. Og da snakker vi om en liste også bestående av Facebook, Google, YouTube etc.

Forleden ble PostSecret lansert som en iOS-app, og borte er postkort og frimerker. Via appen kan nå alle sende inn sine hemmeligheter; gjerne akkompagnert av et bilde i bakgrunnen. Også flere nordmenn har kastet seg på bølgen, og en måned etter lansering er det et tresifret antall "norske" hemmeligheter å finne hos PostSecret. Det er mulig å utforske andres hemmeligheter enten via et kart (kun grov plassering, f.eks. Østfold), eller ved å se på mest populære-lister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hemmeligheter på PostSecret er i stor grad trist lesning, men det finnes også mer lystige øyeblikk.
Hemmeligheter på PostSecret er i stor grad trist lesning, men det finnes også mer lystige øyeblikk. Vis mer


Du kan «hjerte» dine favoritter slik at du gir den som har postet en liten påskjønnelse, og det er også mulig å svare på hemmeligheter andre har postet. Appen lar deg velge selv hvorvidt du vil at dine egne hemmeligheter skal lagres på telefonen din (passordbeskyttet), eller om du ikke vil at noe lagres i det hele tatt.

PostSecret (App Store, 14 kroner)