LiveShare er en perfekt løsning når du vil samle alle bildene fra en fest.
LiveShare er en perfekt løsning når du vil samle alle bildene fra en fest.Vis mer

Del bilder med LiveShare

Super løsning for neste selskap?

Se for deg følgende: Du skal gifte deg, og selv om du har hyret en fotograf, vet du at mange av gjestene kommer til å ta bilder helt fra de venter utenfor kirken til de krabber inn i taxien femten timer senere.

Kanskje får du tak i noen av bildene i etterkant, men ville det ikke ha vært bedre om alle kunne ta bilder direkte til et felles fotoalbum – som alle også fikk tilgang på, og som oppdaterte seg praktisk talt live mens folk tok bilder?

Denne og lignende problemstillinger løser LiveShare fra Cooliris; selskapet som har laget standardgalleriet i Android, og som du muligens husker fra det snasne nettlesertillegget Piclens, som senere ble døpt om til nettopp Cooliris.

LES OGSÅ:
Fem fine foto-apps for iPhone
Fem fine foto-apps for Android

Felles album som oppdaterer seg selv

Hvorvidt du vil bruke LiveShare bare for deg selv eller sammen med andre er opp til deg – det er definitivt også hensiktsmessig om du ikke gjør noe sosialt ut av det, men det er den sosiale biten som gjør at dette virkelig svinger.

LiveShare-applikasjonener tilgjengelig både for Android og iOS.
LiveShare-applikasjonener tilgjengelig både for Android og iOS. Vis mer


Konseptet er som følger: LiveShare kan brukes fra en iPhone, iPad, Android-telefon eller en hvilken som helst nettleser. Du logger inn med Facebook-kontoen din, gjerne på flere av stedene, og får da umiddelbar tilgang til bilder og video du har tatt via LiveShare fra en av de andre enhetene. Med andre ord – knipser du et bilde med Android-applikasjonen kan du se det praktisk talt umiddelbart i iPad-versjonen, eller i nettleseren på PC-en din. Derfra kan du også laste opp bilder ved bare å dra og slippe dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilder er organisert i streams, altså ulike fotoalbum. Når du tar et bilde kan du velge hvilken stream denne skal legges til, der du også gjerne må opprette en ny, f.eks. "Jonas og Sigrids bryllup". Dernest kan du invitere Facebook-venner til å bidra til den samme streamen, og de kan varsles enten via SMS, epost eller Facebook-melding, avhengig av hvilke data de har tilgjengeliggjort på Facebook-profilen sin.

Hvem ser hva på Facebook?

Når de så logger på løsningen får de opp muligheten til å bidra i strømmen du opprettet, og kan begynne å knipse bilder eller filme video. Det er også mulig å bidra til offentlige bildestrømmer som i nærheten av der du er, f.eks. hvis en musikkfestival har opprettet en LiveShare-stream.

Så fort et bilde er knipset eller lastet opp, dukker det opp også på nettsiden til fotostrømmen.
Så fort et bilde er knipset eller lastet opp, dukker det opp også på nettsiden til fotostrømmen. Vis mer


Svært raskt

Det som er så fiffig er at alt går veldig kjapt. Fra du trykker "save" på telefonen din til alle andre har bildet tilgjengelig går det bare noen få strakser – spesielt fordi løsningen er laget slik at det først lastes opp et bilde med lavere oppløsning før resten lastes opp.

Del bilder superenkelt med min.us

Det betyr selvsagt at det er ekstra lurt om alle har WiFi tilgjengelig, eller om man har en dataplan på mobiltelefonabonnementet som tillater noen megabyte i måneden eller har en maksimal prisgrense pr dag, noe flere norske operatører tilbyr.

Som seg hør og bør går det også an å gi tomler opp, kommentere bilder og dele enkeltbilder eller hele strømmer i sosiale nettverk.

Noe å vurdere til neste fest, hytteturen neste helg eller sommeravslutningen på jobben?

Lenker:
LiveShare, Android (Android Market, gratis)
LiveShare, iOS (App Store, gratis)
http://www.liveshare.com/ (til nettleserbruk)