<strong>EN SLAGS MINNEBRIKKE:</strong> Dekselet Space Pack gir opptil 32 GB ekstra lagringsplass til iPhone 5/5S. Foto: MOPHIE.COM
EN SLAGS MINNEBRIKKE: Dekselet Space Pack gir opptil 32 GB ekstra lagringsplass til iPhone 5/5S. Foto: MOPHIE.COM Vis mer

Deksel med ekstra lagringsplass

Har du forlengst sprengt lagringskapasiteten til din iPhone? Nå kan du få ekstra lagringsplass i et deksel.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du eier en iPhone med mindre enn 32GB lagringsplass, har du kanskje opplevd å måtte slette musikk eller filmer etter hvert som telefonen fylles opp.

Det er spesielt frustrerende når du er på ferie og ikke får tatt bilder eller filmet fordi telefonen er full, uten mulighet til å overføre filer til datamaskinen for å frigjøre plass.

Du kan selvsagt krype til korset og skaffe deg en dyrere telefon med mer lagringsplass, men nå finnes det en alternativ løsning på lagringsplassknipa.

Les også: Slik øker du lagringsplassen

Lagringsdeksel

<strong>KOMPAKT DESIGN:</strong> Space Pack pakker både batteri- og lagringskapasitet i et smalt deksel. Foto: MOPHIE.COM
KOMPAKT DESIGN: Space Pack pakker både batteri- og lagringskapasitet i et smalt deksel. Foto: MOPHIE.COM Vis mer


Det California-baserte selskapet Mophie har spesialisert seg på batteriløsninger for smarttelefoner og nettbrett, blant annet batteridekselet Juice Pack.

Basert på samme kompakte og slanke design som Juice Pack, lanserer nå selskapet Space Pack.

Space Pack gir ikke bare ekstra batterikapasitet, men også ekstra lagringsplass.

Dekselet leveres i første omgang kun for iPhone 5/5S, og du kan velge mellom 16GB eller 32 GB ekstra lagringsplass.

Hvordan funker det?

Space Pack-dekselet leveres med en egen Space App. Det er via denne du får tilgang til og organiserer filene du ikke får plass til å lagre lokalt på din iPhone.

Du kan for eksempel både importere og eksportere filer fra iPhonens kamerarull, eller du kan synke hele bildebiblioteket til lagredekselet. Appen støtter også Airplay og Airdrop slik at du kan dele filene som er lagret i dekselet.

Du kan ikke lagre apper på den ekstra lagringsplassen, men videoer, bilder, musikkfiler og dokumenter og flere ulike filformater.

Du kan for øvrig spille av videoene som er lagret i deksel-minnet via Space App.

Dekselet fungerer altså nesten på samme måte som en USB-minnepinne.

Les også: Slik varer mobilbatteriet lenger

Ekstra batterikapasitet

Dekselet leveres i svart og hvitt, og blir offisielt lansert 14. mars. Du kan imidlertid allerede nå forhåndsbestille dekselet, og prisen blir 933 kroner for 16 GB og 1.120 kroner for 32 GB, pluss 227 kroner i frakt med dagens dollarkurs. Du må også plusse på noen hundrelapper i moms og et fortollingsgebyr.

Prisdifferansen mellom en iPhone 5S 16 GB og 32 GB er jo bare 900 kroner, sier du? Joda, men da får du ikke med bedre batterikapasitet på kjøpet.

I tillegg til lagringsplassen gir dekselet nemlig opptil 100 prosent ekstra batterikapasitet, slik at batteriet varer dobbelt så lenge.

Dekselet lades via medfølgende mikro-USB.

Les også: TEST: Kraftig nødbatteri

Her kan du se Mophies introduksjonsvideo for Space Pack:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer