RootMetrics lar brukerne rapportere inn dekningsproblemer og tilgjengeliggjør deretter dataene for alle.
RootMetrics lar brukerne rapportere inn dekningsproblemer og tilgjengeliggjør deretter dataene for alle. Vis mer

Dekningskart på telefonen

Smart idé fra RootMetrics, men foreløpig kun i USA.

Publisert
Sist oppdatert

Her til lands har vi det ganske enkelt når vi skal velge mobiloperatør. Selv om det er mange selskaper om beinet, bruker de i hovedsak to nett; Telenor eller Netcom, med Network Norway som en outsider som også bygger opp sitt eget nett.

I USA er det flere nett, blant annet Sprint, Verizon, AT&T og T-mobile for å nevne noen. Som i Norge har de ulik dekning ut fra hvor man befinner seg, men til nå har det ikke vært så lett å finne ut av hvem som har best dekning hvor. Mange operatører har riktignok dekningskart på sine nettsider, men de stemmer ikke alltid helt overens med virkeligheten.

Nettopp det adresserer RootMetrics med sin dekningsapplikasjon for iPhone og Android. Appen kan lastes ned gratis (men kun i de amerikanske app-butikkene) og ideen er at brukerne selv foretar målinger av datatrafikk i tillegg til å rapportere inn dekningsproblemer, som brutte samtaler og svake signaler.

Dårlig WiFi-dekning? Slik plasserer du den trådløse ruteren

Dekningskart på web

Dette samles så inn av RootMetrics, som derfor kan tilby dekningskart både i selve applikasjonen og på web. Da kan hvem som helst gå inn og se hvilke operatører som har best dekning hvor, og også få en idé om hva som kan forventes av hastighet på datatrafikken.

Selv om appen er gratis, tjener RootMetrics penger på å selge disse dataene til mobiloperatørene – verdifull informasjon i forhold til hvordan videre utbygging skal prioriteres, vil vi tro.

Vi likte ideen godt og sendte derfor en forespørsel til RootMetrics om denne applikasjonen ville rulles ut til resten av verden etter hvert, og det er visst planen, selv om de ikke har spikret noe dato ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer