Deaktiver hjem-knappen på iPhone og iPad

Perfekt til Spotify-fest eller om ungene skal få se en film og bare det.

Den er godt gjemt i menyene, men i begrenset tilgang-modus kan du sperre iOS-enheten slik at man ikke kan lukke appen som er åpen.
Den er godt gjemt i menyene, men i begrenset tilgang-modus kan du sperre iOS-enheten slik at man ikke kan lukke appen som er åpen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de 200 nyhetene i iOS 6, er det nye kart, panoramafunksjon, ny app store og andre større endringer som får mest omtale, men det finnes også små nyheter å glede seg over.

En av dem kalles "begrenset tilgang", og den finner du i "tilgjengelighet"-menyen. Funksjonen gir deg mulighet til å låse iOS-enheten til ett program slik at hjem-knappen i praksis ikke virker.

Det kan være kjekt i situasjoner der du ønsker å gjøre enheten tilgjengelig for andre (f.eks. bruke Spotify på fest), uten at du trenger å risikere at noen snoker i meldingene dine eller oppdaterer Facebook-statusen din med noe fjas.

Funksjonen kan også utvides slik at du selv definerer hvilke områder av skjermen brukeren skal få lov til å trykke på og ikke.

Les også: Slik får du ukenummer på iPhone

Slik gjør du det

Først må du aktivere "begrenset tilgang"-funksjonen. Det gjør du via innstillinger, generelt, tilgjengelighet og begrenset tilgang:

image: Deaktiver hjem-knappen på iPhone og iPad


Så aktiverer du begrenset tilgang, for deretter å sørge for at det er mulig å komme seg ut av denne modusen. Det gjør du ved å definere en firesifret PIN-kode.

Nå er alt klart til bruk. Vil du aktivere modusen, trippeltrykker du (altså tre ganger fort) på hjem-knappen. Da spretter det opp en meny lik den du ser på toppen av denne artikkelen. Det du imidlertid ikke ser, er den blå knappen øverst til høyre som trykkes på til slutt for å sette enheten i begrenset tilgang-modus.

Som beskrevet på skjermen kan du også tegne over områder som ikke det skal være mulig å trykke på. Under har vi f.eks. åpnet NRKs nett-tv-løsning, satt den i fullskjerm og fjernet muligheten for å spole, avslutte etc:

image: Deaktiver hjem-knappen på iPhone og iPad


Avanserte barn kommer seg ut av det med en klypebevegelse på skjermen, men …

Og til slutt - bare for å få med det også: For å avslutte begrenset tilgang-modus, trippeltrykker du på nytt og taster inn PIN-koden.

Les også: Denne appen er for smart (og morsom) til ikke å deles!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!