<strong>COMEBACK:</strong> Nokia har nylig lansert en ny Android-telefon i Kina. Kommer det flere til Barcelona om en uke? Foto: Nokia
COMEBACK: Nokia har nylig lansert en ny Android-telefon i Kina. Kommer det flere til Barcelona om en uke? Foto: Nokia Vis mer

MWC 2017:

De siste ryktene før mobilmessen i Barcelona

Vi tar turen nedover – her er det vi forventer oss.

Publisert
Sist oppdatert

Elektronikkmesser arrangeres året rundt i alle verdens hjørner, men er det én messe som er spesielt aktuell for den mobilinteresserte nordmann, så er det den årlige Mobile World Congress-messen i Barcelona.

I år åpner messen mandag 27. februar, men allerede på søndag er det flere av de store produsentene som skal ha pressekonferanser og vise frem nye produkter.

Vi tar turen til Barcelona om en uke og satser på å bringe deg de heteste mobilnyhetene fortløpende, men først en oppsummering av hva vi forventer oss fra de største produsentene i år og når de ulike aktørene har pressekonferanser:

Huawei, søndag 26. februar klokka 12:00

Huawei (og LG) sparker i gang søndagen med pressekonferanse midt på dagen. Fra Huawei blir P10 og P10 Plus annonsert; nye toppmodeller og oppfølgere til henholdsvis P9 og P9 Plus, som ble lansert for snart ett år siden:

Vis mer Vis mer

Hva som blir nytt denne gangen, gjenstår å se. Fremdeles ser selskapet ut til å videreføre dobbeltkamera-oppsettet på baksiden, og vi regner også med at telefonene vil få samme prosessor som Mate 9 Pro, som vi testet på tampen av fjoråret. Tilgjengelige farger skal være blå, gull og lysegrønn.

Videre kan kineserne finne på å vise frem Huawei Watch 2; en ny smartklokke med Android Wear 2.0 innabords. Siden Mate 9 Pro er en av få telefoner som er kompatible med Googles VR-plattform, Daydream, vil vi også anta at de nye telefonene er det, og at Huawei da vil vise frem et eget Daydream-hodesett.

LG, søndag 26. februar klokka 12:00

To parallelle pressekonferanser der, altså, der også LGs representanter går på scenen klokka tolv.

Her er det heller ingen grunn til å tvile, for her kommer det nok et flaggskip i form av LG G6. LG har sluppet små hint de siste ukene, blant annet med denne videoen:

Vis mer Vis mer

Ifølge ryktene vil ikke telefonen få like sterk maskinvare som Samsungs kommende S8, siden Samsung har bestilt alt som blir produsert de første par månedene med Qualcomms Snapdragon 835-prosessor, men at det blir en vanntett kraftplugg er det uansett liten tvil om. Skjermen skal ha et ganske uvanlig 2:1-aspekt med veldig tynne rammer.

Dette skal være et bilde av LG G6. Foto: LG/The Verge
Dette skal være et bilde av LG G6. Foto: LG/The Verge Vis mer

Les mer i vår tidligere ryktesak om LG G6.

Vi regner også med at koreanerne viser frem de nye smartklokkene som nylig ble lansert i USA, og at vi vil få nærmere informasjon om når de dukker opp her til lands.

Motorola, søndag 26. februar klokka 16:30

Også klokka halv fem starter det to pressekonferanser samtidig.

Motorola lanserer tradisjonelt sine toppmodeller senere på året enn februar, så det heteste ryktet er «middelklasse»-telefonene G5 og G5 Plus. Dette blir i så fall oppfølgere til G4-telefonene – vi kåret Motorola G4 Plus til den beste av tre telefoner i 2.500-kronersklassen før jul.

Nytt denne gangen blir sannsynligvis bedre maskinvare (Snapdragon 625 på Plus-modellen), USB-C-kontakt og Android 7.0. Ifølge lekkasjebilder skal kameraet ha kjapp fokus og telefonen støtte hurtigladingsløsningen TurboPower™ (uttales med filmtrailer-stemme). Plus-utgaven ryktes også å få 64 GB lagringsplass, som er høyst uvanlig i denne prisklassen. Dette kan fort bli en budsjett-vinner i 2017.

Dette bildet skal ha dukket opp på Google+, men senere blitt fjernet. Foto: Ukjent
Dette bildet skal ha dukket opp på Google+, men senere blitt fjernet. Foto: Ukjent Vis mer

Nokia, søndag 26. februar klokka 16:30

Blir årets mobilmesse i Barcelona tidspunktet der Nokia for alvor gjør et comeback?

Det er vi ikke sikre på, for på ryktebørsen ser det ikke ut til at selskapet er klare med en toppmodell ennå. Dog vil finnene nok vise frem en liten håndfull telefoner i det litt rimeligere segmentet – Nokia 6, 5 og 3.

Nokia 6 er allerede lansert i Kina. Foto: Nokia
Nokia 6 er allerede lansert i Kina. Foto: Nokia Vis mer

Den kraftigste av de tre, Nokia 6, er allerede lansert i Kina og har en Snapdragon 430-prosessor, 4 GB RAM og 64 GB lagringsplass, for å nevne noe. Skjermen er 5,5 tommer over diagonalen med full HD-oppløsning og skallet i aluminium. I Kina koster den rundt 2.000 kroner.

Artig er det at Nokia ser ut til å re-lansere den gode, gamle klassikeren 3310, men i en mer moderne form. Akkurat hva det betyr kan det hende vi får svar på på søndag. Den skal visstnok selges for en femhundrelapp.

Samsung, søndag 26. februar klokka 19:00

Om du venter spent på Galaxy S8, må du nok vente litt til, for ifølge ryktene sies det at Samsung vil vente til etter Barcelona-messen med å lansere sin nye toppmodell; en modell det er knyttet ekstra stor forventning til etter fadesen med Note 7 i høst.

En liten trøst er imidlertid at koreansk presse hevder at Samsung vil avsløre når S8 vil vises frem. Altså en annonsering av annonseringen, på en måte.

Invitasjonen fra Samsung levner liten tvil om at selskapet vil lansere et nettbrett på MWC-messen. Foto: Samsung
Invitasjonen fra Samsung levner liten tvil om at selskapet vil lansere et nettbrett på MWC-messen. Foto: Samsung Vis mer

På invitasjonen er det liten tvil om at det er et nytt nettbrett som vil bli presentert av Samsung denne gangen, men vi tviler på at det blir det eneste. Sannsynligvis også et nytt Gear Fit-aktivitetsarmbånd, og muligens en liten teaser på en kommende telefon som kan brettes på midten.

Sony, mandag 27. februar klokka 08:30

Her er det ganske usikkert hva Sony kommer til å lansere. I fjor benyttet japanerne anledningen til å lansere Xperia X-serien med tre nye telefoner, mens de året før lanserte Z4 Tablet og en middelklassetelefon i M4 Aqua.

Hvorvidt vi får se nye X-modeller er tvilsomt. Her ryktes det at dette vil skje «i hemmelige rom», og at Sony, i motsetning til LG, faktisk har tenkt til å vente til Qualcomms toppmodell, Snapdragon 835, er tilgjengelig igjen etter at Samsung har lansert S8.

Andre rykter peker på at Sony skal lansere fem nye modeller, så her blir det spennende å se.

Invitasjonen sier i hvert fall «see the latest innovations» – på de siste messene har Sony vist frem mye artig, som projektorer, smarte ørepropper, roboter og andre ting. Kanskje noe av det er blitt lanseringsklart.

Mange forventer også en ny smartklokke fra Sony i år. Vi tviler på at de kaller den SmartWatch 4, selv om det er det neste logiske sifferet i rekken, siden 4 er et ulykkestall for japanere. Blant annet hoppet Canon rett fra G3 til G5 i sin PowerShot-serie for noen år tilbake.

Andre ting

Blackberry holder pressekonferanse på lørdag, altså dagen før de fleste andre. De skal vise frem den siste Blackberry-telefonen som lages av dem selv, og det blir en Android-telefon med fysisk tastatur. Vi tviler dog på at den blir så aktuell for nordmenn når tastaturet ikke har særnorske taster.

HTC har ikke annonsert noen pressekonferanse, men ryktene sier at selskapet kan finne på å vise frem en mobil utgave av HTC Vive; det kanskje mest avanserte VR-hodesettet på forbrukermarkedet. Dette skal gjøres med en litt annen vri enn tradisjonelle mobiltelefon-i-brille-konseptene, som Samsung Gear VR og lignende.

Kinesiske Xiaomi har kommet med spennende ting de siste årene, men blir ikke å finne på mobilmessen i Barcelona i år.

Og Apple? De er aldri med på slike messer.

Åpen for publikum

Mens det koster noen få hundrelapper for mannen i gata å komme inn på IFA-messen i Berlin hver høst, er det adskillig dyrere å kjøpe billett til Mobile World Congress. Men det lar seg gjøre.

Billettprisene starter på 799 euro, altså ganske nøyaktig 7.000 kroner. Da skal du være over middels interessert, med andre ord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer