Så mye som 65% av appene i App Store blir aldri oppdatert eller kommentert, og er å betrakte som døde. Foto: DinSide
Så mye som 65% av appene i App Store blir aldri oppdatert eller kommentert, og er å betrakte som døde. Foto: DinSide Vis mer

De fleste appene er "døde"

Ny studie gir et dystert bilde av markedet for apper til smartmobiler.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare-bare å bli lagt merke til på app-markedet for smartmobiler, og en ny studie viser at mer enn halvparten av alle apper i Google Play, Apples App Store og Microsofts Windows Phone Store er å betrakte som "døde". I dette ligger at appene aldri har blitt oppdatert, og har aldri fått mer enn ti brukeranmeldelser.

Aller verst er situasjonen for Windows Phone Store. Her er hele 69% av appene å betrakte som døde, ifølge studien. Deretter følger App Store med 64%, mens Google Play har 41% døde apper.

Les også: De beste appene til studiestart

Google Play vokser raskest

Av andre tall som fremkommer i studien finner vi blant annet at Apple publiserer i snitt 978 nye apper i App Store per dag, mens tallet for Google Play er 1.107 apper. Lillebror Windows Phone Store får i snitt 286 nye apper daglig. Det er fortsatt flest apper i Apples App Store.

Bak studien står det franske selskapet Stardust, som blant annet har spesialisert seg på testing og kvalitetssikring av apper.

Studien berører også flere andre interessante aspekter, og foreligger i form av en stor infoplansje.

Klikk under plansjen for å se den i stort format, hvis du har problemer med å lese teksten:

De fleste appene er "døde"


Mer ferskt mobilstoff på DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer