De fem mest populære tjenestene

Innen to år skal du kunne ringe til kjøleskapet ditt for å få en handleliste over råvarer som mangler til oppskriften som kjøleskapet selv har hentet fra Internett.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De tjenestene vi i dag kan gjøre over mobiltelefonen (med WAP) er stort sett PC-baserte tjenester som er tilrettelagt for mobiltelefoni. Snart får vi egne tjenester som er laget spesielt for mobiltelefonen og som ikke har noen verdi dersom de utføres av en PC.

Steve Walker, Marketing Director for Future Technology and Business Development i Ericsson gir oss her sin liste over tjenstene han tror vil bli de mest populære:

Steve Walker, Marketing Director Ericsson Future Technology & Business Development
Steve Walker, Marketing Director Ericsson Future Technology & Business Development Vis mer

 1. M-Commerce:
  Snart skal du kunne bruke mobiltelefonen som betalingsmiddel og slippe både kontanter og bankkort. Ericsson har et nært samarbeide med både Visa og Mastercard for å få mange av deres tjenester tilrettelagt for mobilt bruk. I tillegg skal du etterhvert også få tilgang til dine vanligste bank-tjenester som for eksempel kontofon.
 2. Interactive Media:
  MMS- Multimedia message service vil etterhvert ta over etter SMS. Med MMS kan du blant annet ta et bilde med kameraet som sitter i telefonen, og overføre det direkte til en annen telefon uten bruk av e-post.
 3. Location-based services:
  Du skal kunne stille inn telefonen din slik at den sender signaler om hvor du befinner deg. Dermed kan vennene dine lett finne deg dersom dere har mistet hverandre i mylderet på et diskotek, eller du kan bestille taxi uten å måtte oppgi hvor du befinner deg.
 4. Artikkelen fortsetter under annonsen

 5. Transportation:
  Du vil kunne sjekke inn på fly, kun ved hjelp av mobiltelefonen. Dersom flyet er forsinket vil du også raskt få beskjed om dette.
 6. Engine:
  Innen et par år skal du kunne ringe kjøleskapet ditt og få opplest en liste over hva som finnes og hva som mangler. Dersom du ønsker det skal du samtidig kunne be kjøleskapet sjekke en matoppskrift på Internett, for så å sende en handleliste over nødvendige råvarer til butikken.

De norske selskapene FAST og Telenor har tidligere inngått en avtale seg imellom om felles utvikling av mobile Internett-tjenester, som du skal kunne bruke allerede før UMTS blir tilgjengelig. Du kan lese om disse tjenestene i artikkelen 13333>FAST + Telenor = multimedia på mobilen.