De bøyde seks telefoner

…og Samsung Galaxy Note 3 tålte mest.

<strong><strong>#BENDGATE:</strong></strong> HTC fikk bunnplassering på Consumer Reports' test av bøyeligheten på et utvalg populære telefoner. Foto: CONSUMER REPORTS
#BENDGATE: HTC fikk bunnplassering på Consumer Reports' test av bøyeligheten på et utvalg populære telefoner. Foto: CONSUMER REPORTS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke var #bendgate den store snakkisen i sosiale medier. Flere brukere rapporterte om at nye iPhone 6 plus kunne bøyes, og én av videoene er sett over 45 millioner ganger på YouTube.

Apple, på sin side, mener problemet er overdrevet og rapporterer om at de kun har fått ni klager i løpet av de seks første dagene de nye telefonene har vært i salg.

HTC One M8 tåler minst

Det amerikanske nettstedet Consumer Reports har derfor testet bøyeligheten til seks populære smarttelefoner ved å bruke en såkalt Instrom compression-maskin.

Med denne har de kjørt en trepunktstest der telefonene hviler på begge endene, mens trykk påføres midt på telefonen. Dette har de gjort i flere omganger. Først med 4,54 kilos trykk (10 pounds) i 30 sekunder. Deretter oppheves trykket, før man legger på nye 10 pounds, og så videre.

HTC One M8 kom svakest ut av testen og ble deformert med 70 punds trykk, der skjermen løsnet ved 90 punds trykk. iPhone 6 ble også deformert med 70 punds trykk, men holdt en ekstra runde før skjermen løsnet:

De bøyde seks telefoner

Telefonen som tålte mest var Samsung Galaxy Note 3, som holdt til 150 punds trykk før den både ble deformert og skjermen løsnet.

…og snart kommer Note 4

Verdt å merke seg er også at iPhone 5 tålte vesentlig mer enn de nye iPhone 6-utgavene. For å sette tallene i perspektiv, trengtes 80 punds trykk for å knekke fire blyanter.

Se video

Videoen under viser hvordan testen artet seg:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer