Nyttårssalg 2018

De beste tekno-tilbudene på nyttårssalget

Flere butikker lokker nå med nyttårstilbud – vi har plukket ut de vi mener er ekstra gode.

MANGE TV-TILBUD: Nyttårssalget er i gang, og spesielt på TV-fronten er det mange gode tilbud i det hyllene skal gjøre klare for 2018-modellene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MANGE TV-TILBUD: Nyttårssalget er i gang, og spesielt på TV-fronten er det mange gode tilbud i det hyllene skal gjøre klare for 2018-modellene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2018 er akkurat sparket i gang, og det betyr at mange butikker har startet det årlige nyttårssalget, der man ofte kan gjøre gode kjøp på produkter som er i ferd med å bli erstattet med nye.

Vi har tatt runden i tilbudsavisene, og under finner du tilbudene vi vurderer som ekstra gode. Som vanlig har vi fokus på elektronikk, og for hvert produkt har vi med en boks med oppdaterte priser fra Prisjakt i tilfelle prisene presses ytterligere ned.

Og for ordens skyld – prisene ble hentet inn tirsdag 2. januar. Vi ikke tatt med dagstilbud denne dagen når det har vært angitt, men det kan selvsagt være at enkelte tilbud har vært dagstilbud uten at det har vært spesifisert, og at prisene derfor vil avvike fra teksten.

Mobiltelefoner

Motorola G5 Plus til snaue 2.000 kroner er svært mye telefon for pengene. Foto: Pål Joakim Pollen
Motorola G5 Plus til snaue 2.000 kroner er svært mye telefon for pengene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Om du har begrenset budsjett til ny mobiltelefon, er det få kjøp som er bedre enn Motorola G5 Plus, som varter opp med et svært lyssterkt kamera, kjapp fingeravtrykksleser og meget god opplevd ytelse for å nevne noe.

CDON selger den for 1990,-, som er en femhundrelapp under de fleste andre og samme gode pris som den var tilgjengelig for under Black Friday-salget.

Er du på utkikk etter en liten telefon, synes vi fortsatt iPhone SE holder seg godt; særlig prisen tatt i betraktning, som nå koster under 3.000 kroner for 32 GB-utgaven. iPhone SE har samme formfaktor som iPhone 5 og 5s, men med praktisk talt samme innmat som iPhone 6s; dog uten støtte for Force Touch.

TV

På TV-fronten er det tradisjonelt mange gode kjøp under nyttårssalget, som henger sammen med at 2017-modellene de neste ukene fases ut til fordel for nye 2018-modeller.

EKSTRA LYS: Philips er alene om Ambilight-teknologien, som lyser opp veggen bak i samme farger som TV-bildet. Foto: Philips
EKSTRA LYS: Philips er alene om Ambilight-teknologien, som lyser opp veggen bak i samme farger som TV-bildet. Foto: Philips Vis mer

Banker hjertet for Philips og deres Ambilight-teknologi, som lyser opp veggen bak TV-en, har Elkjøp og Lefdal tilbud på en 55-tommer i 7-serien, som denne uka fås til halv pris av det den normalt ligger på, og den historisk laveste prisen til nå: 5.995 kroner. TV-en kjører Android TV som operativsystem og har derfor Chromecast-funksjonalitet innebygd.

65-tommeren i 8-serien får du på tilbud hos Komplett, som nesten har halvert prisen – ned til 16.990 kroner:

Samsungs 7-seriemodell er også på tilbud denne uka – 55-tommeren fås billigst hos Power, til den laveste prisen vi har sett den til hittil – 7.989 kroner.

Blir 55 tommer for lite, har både Power og Komplett tilbud på samme modell, men i 75-tommersutgave, til 19.990 kroner. Også det rekordlavt prisnivå.

En av de mest imponerende TV-ene vi tittet på da vi besøkte IFA-messen for et drøyt år siden, var Sonys ZD9-serie. Den koster en god del mer enn det folk flest legger i en TV, der 75-tommeren ligger på rundt 80.000 kroner (og 100-tommeren på drøye 700.000 kroner). Komplett har kappet prisen i to på 75-tommeren, så nå er den din for 40 høvdinger.

(Samme butikk har for øvrig 65-tommeren til 25.000 kroner denne uka.)

Et godt kjøp denne uka er også LGs 55-tommer i 9-serien; altså den gjeveste serien fra koreanerne. Power klinker til med 9.999,- denne uka, som er langt under konkurrentene, og også 3.000 kroner lavere enn forrige bestenotering.

PC

Er det bærbar PC som står på innkjøpslista, finner du også et par gode tilbud i forbindelse med årets nyttårssalg.

De beste tekno-tilbudene på nyttårssalget

Skal vi trekke frem et par av dem, har Lefdal og Elkjøp tilbud på Lenovo Ideapad 320.

Dette er en 14-tommer med full HD-oppløsning, 256 GB SSD-lagring og Intel Core i3-prosessor innabords, men merk at Elkjøps utgave har 8 GB RAM kontra 4 GB på Lefdals variant.

Noen lettvekter er den riktignok ikke, med vekt på 2,1 kg. Maskinen har lenge ligget på rundt 5.500 kroner, men selges denne uka for under 4.000 kroner.

Skulle budsjettet strekke seg høyere, har Komplett et godt tilbud på Asus Zenbook UX430UN der prisen er senket med 1500 kroner; en lett og kraftig PC med dedikert grafikkort og siste generasjon Intel-prosessor innabords:

Nettverk

Er du på jakt etter nytt mesh-nettverk hjemme, har Lefdal tilbud på en av de mest populære – Netgear Orbi.

Netgear Orbi er en mesh-løsning der du kan plassere flere noder rundtom i huset for å få bedre dekning. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Netgear Orbi er en mesh-løsning der du kan plassere flere noder rundtom i huset for å få bedre dekning. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Det er riktignok ikke voldsomt mye å spare kontra neste butikk, men det er faktisk den laveste prisen vi har sett til nå. Merk at denne prisen er for pakken med to noder …

… for det er mer å spare på trepakningen. Her er det Elkjøp som senker prisen til rekordlavt nivå, og vesentlig mindre enn de andre butikkene.

Andre ting

Vi noterer oss at Lefdal har et knallgodt tilbud på Canon EF 50mm f/1.8 STM. Dette er et lyssterkt objektiv til Canons speilreflekskameraer, og er du blant dem som bare kjøpte kamera med kit-objektiv og stoppet der, bør du vurdere å slå til på tilbudet.

Her får du nemlig et objektiv som typisk slipper inn nesten 10 ganger så mye lys som det vanlige kit-objektivet på samme brennvidde, og som a) gjør at du kan ta langt skarpere og renere bilder i mørket og b) får en mye større uskarphet i dybden. Perfekt til portretter, for eksempel.

Har du snublet over noen gode nyttårstilbud, må du gjerne tipse Dinsides lesere i kommentarfeltet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer