<strong><strong>BEST PÅ STILLBILDER:</strong></strong> I følge DxOMarks avanserte tester tar Sony Xperia Z2 de beste bildene, men må se seg slått på video. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
BEST PÅ STILLBILDER: I følge DxOMarks avanserte tester tar Sony Xperia Z2 de beste bildene, men må se seg slått på video. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

De beste mobilkameraene

DxOMarks tester plasserer Samsung og Sony på delt førsteplass.

Publisert
Sist oppdatert

DxOMark er en anerkjent instans for avansert testing av kamerautstyr, og deres programvare for analyse av bildekvalitet brukes av mange nettsteder som spesialiserer seg på kameratesting.

Her tas bilder av ulike plansjer under kontrollerte lysforhold, og programvaren analyserer både skarphet, eksponering, fargeavvik, hvitbalanse, støy og mer til.

Avansert testing

De senere årene har nettstedet også kjørt avansert testing av mobiltelefoner. Her måles både stillbilde- og videokvaliteten, basert på de samme kriteriene. DxOMark tester også blant annet autofokusen, innebygd blits og videostabilisering.

I tillegg til fotografering av plansjer, testes mobilkameraene også i «vanlige» situasjoner. Hver test består av over 400 eksponeringer og 20 videoinnspillinger, så datagrunnlaget bør med andre ord være godt. Du kan lese mer om testprosedyren her.

Delt førsteplass

Alle produkter DxOMark tester får en score fra 0-100. De to beste telefonene, Samsung Galaxy S5 og Sony Xperia Z2 begge får 79 poeng av 100 mulige.

<strong><strong>DETALJERT:</strong></strong> Mobilkameraene gis poeng basert på en rekke parametere.
DETALJERT: Mobilkameraene gis poeng basert på en rekke parametere. Vis mer


S5 scorer 80 på stillbilder og 79 på video, mens Z2 klokker inn på henholdsvis 81 og 73. Med andre ord vektlegges stillbilder mer enn video i DxOMark-testen.

iPhone på 4. plass

På de neste plassene kommer Nokia 808 Pureview (81 på stillbilder, 69 på video), iPhone 5s (78/72) og Sonys forrige toppmodell, Xperia Z1 (77/74).

Du kan se hele listen på DxOMarks nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer