PIMP OPP LÅSESKJERMEN: Hvis du skal laste ned én widget til Android-telefonen din, anbefaler vi DashClock. Ikke bare er den nyttig, men den ser bra ut også! Foto: Kirsti Østvang
PIMP OPP LÅSESKJERMEN: Hvis du skal laste ned én widget til Android-telefonen din, anbefaler vi DashClock. Ikke bare er den nyttig, men den ser bra ut også! Foto: Kirsti ØstvangVis mer

DashClock: Den ultimate Android-låseskjermen

Så bra at Google burde brukt den selv.

En av nyhetene i Android 4.2 er widgets på låseskjermen. Det vil si at du kan du kan se klokka, nyheter fra Google Aktuelt, siste melding og så videre – uten at du trenger å låse opp telefonen først.

Men Googles låseskjerm-widgets er begrenset fordi det bare er mulig å ha én widget på skjermen av gangen. Du må sveipe låseskjermen til siden for å se flere widgets. I mange tilfeller vil det da bare være enklere å åpne appene selv.

Løsningen? DashClock Widget.

Kort fortalt er DashClock Widget en widget som fyller opp låseskjermen med dine favoritt-varsler og som gir deg full oversikt over hva som skjer med et par klikk.

Les også: 18 anbefalte Android-apper

Slik kommer du i gang

DashClock Widget er helt gratis, og er dessuten svært enkel å komme i gang med. Etter å ha lastet ned DashClock, må du legge den til låseskjermen på telefonen din. Det gjør du ved å gå til låseskjermen, sveipe til venstre til du ser et pluss-ikon, som du må trykke på.

DashClock: Den ultimate Android-låseskjermen


Velg DashClock-widgeten for å legge den til som du ville gjort med en hvilken som helst widget på låseskjermen. Når det er gjort, vil du få opp en konfigurasjonsskjerm hvor du kan legge til utvidelser som følger med DashClock.

Som standard legges widgets på låseskjermen seg til venstre for hoved-låseskjermen. For å erstatte den vanlige klokke-widgeten med DashClock, trykk og hold inne DashClock-widgeten og dra den til høyre.

DashClock: Den ultimate Android-låseskjermen


I utgangspunktet viser DashClock et lite sammendrag når du skrur på telefonen og åpner låseskjermen. Sveiper du ned på selve widgeten, får du imidlertid en mer detaljert visning av varsler og annet. Trykk på et varsel for å åpne den tilhørende appen.

Vil du tilpasse DashClock-widgeten ytterligere, trykker du på innstillinger-ikonet til høyre for klikken når den er i utvidet modus.

Slik ser DashClock ut på vanlig minimert vis (til venstre) og utvidet modus (til høyre).
Slik ser DashClock ut på vanlig minimert vis (til venstre) og utvidet modus (til høyre). Vis mer


Les også: Nova Launcher – kjapp og effektiv hjemskjerm for Android

Kjekke tredjepartstillegg

DashClock kommer som nevnt med et sett utvidelser, men det er også mulig å bruke utvidelser utover de som følger med som standard.

Det finnes en rekke tredjepartstillegg på Google Play, bare gjør et søk på "DashClock". De fleste er gratis, men noen koster også penger. Du laster bare tilleggene ned som en vanlig app, og så legger du de til låseskjermen fra DashClock-innstillingene.

Her er noen vi liker godt:

DashClock Battery Extension: Viser batterinivået på telefonen dine, samt annen informasjon som batteristatus, strømtype, tid siden forrige lading og så videre. Mye mer informativt enn det lille batteri-ikonet øverst til høyre.

DashClock Weather (yr.no): Finnes det noe viktigere enn vær? DashClock kommer med et eget vær-tillegg, men denne henter data fra Yr.no i stedet, noe som føles trygt og godt.

Pollenvarsel: På denne tiden av året er pollenvarsling også er must. Du velger region og pollentype, og så vi den forløpende holde deg oppdatert på status. Vil du følge med på flere pollentyper eller områder, legger du bare til flere widgets.

DashClock Facebook Extension: Lar deg se om det er nye Facebook-varsler rett fra låseskjermen, og du kan gå rett til en melding eller kommentar derfra.

AnyDash: Med denne kan du få en hvilken som helst innkommende varsel på Android-enheten i DashClock-låseskjermen din.

(Kilder: Lifehacker, HowToGeek)

Les også: 11 anbefalte Android-widgets