KAN KOMME: LG Optimus G lanseres nå i Norden, men ikke Norge, foreløpig. Kommer den, kommer den en gang i årets andre kvartal.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KAN KOMME: LG Optimus G lanseres nå i Norden, men ikke Norge, foreløpig. Kommer den, kommer den en gang i årets andre kvartal. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Dårlig 4G holder LG unna Norge

Vil ikke lansere toppmodellen LG Optimus G om ikke Norge skjerper seg.

- 2012 var et utfordrende år for oss, innrømmer PR-sjef Susanne Persson i LG overfor DinSide, når vi møter henne på MWC-messen i Barcelona.

I fjor lanserte de LG Optimus 4X og Prada-telefonen, begge med relativt stive priser. Salget gikk ikke som de håpet, men så fikk de lage den nye Nexus-telefonen, Nexus 4, og det skal ha vært en snuoperasjon for den koreanske kjempen.

Vi likte den svært godt da vi testet den i fjor, med terningkast fem og "Anbefalt produkt".

- Vi solgte omlag 20.000 Nexus 4 i Norden, og vi fikk selvtilliten tilbake, sier Persson.

Les også: Test av LGs Google Nexus 4

Siden har vi hørt lite fra selskapet her til lands, men nå står selskapet klart med nye toppmodeller i Norden. Foreløpig er det dog høyst usikkert om de noen gang kommer til Norge.

For til tross for hva vi liker å tro: Vi er rett og slett ikke avanserte nok.

WOWSY: LGs kanskje rareste telefon, LG Optimus Vu 2, ser neppe dagens lys i Norge med det første.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
WOWSY: LGs kanskje rareste telefon, LG Optimus Vu 2, ser neppe dagens lys i Norge med det første. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Ingenting, eller 4G

4G-telefonen Optimus G er en toppmodell som allerede har vært på markedet i USA og Asia siden i fjor. I praksis snakker vi om en Nexus 4, men med LG-logo og LG-programvare. Nå skal den endelig innta Norden, og telefonen ble denne uken lagt ut for salg i våre naboland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men ikke i Norge.

- Norge er litt sent ute med 4G. Dere ligger nok noen kvartaler etter, forklarer Persson.

Her til lands er det per dags dato kun Telenor som tilbyr 4G på mobilen, og selv om Netcom lover å komme etter, tar det åpenbart tid. De lanserte sitt 4G-nett i 2009, men har fortsatt ikke klart å gi muligheten til å både surfe og snakke med samme enhet. Og LG vil ikke gi ut toppmodellen sin i Norge før Norge lærer seg å bruke 4G skikkelig.

Slagordet deres her nede på MWC er tross alt "LTE, it's always LG". Så før operatørene vil ta i mot Optimus G som en skikkelig 4G-mobil, vil heller ikke LG selge den. Slike avtaler mellom operatørene og LG foreligger ikke ennå.

- Men hvorfor kan dere ikke bare gi ut Optimus G som en vanlig 3G-mobil?

- 4G er kjempeviktig for oss. Og skal vi selge en 4G-mobil, vil vi ha 4G på den, sier Persson til DinSide.

JØSHES: Når man går rundt på messeområdet til LG, ser man hvor mye de faktisk har, og som ikke finnes i Norge. PC-er og nettbrett, for eksempel.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
JØSHES: Når man går rundt på messeområdet til LG, ser man hvor mye de faktisk har, og som ikke finnes i Norge. PC-er og nettbrett, for eksempel. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Mye holdes unna

I tillegg til at Norge praktisk talt ikke har 4G, må telefonene testes og gjøres klare for norske 4G-operatører, når de eventuelt lanseres. Alt dette fører til at de rett og slett ikke lanseres, i alle fall ikke ennå.

Ifølge Persson er det ingen garanti for at Optimus G noen gang ser dagens lys her til lands, langt mindre modellen som tar over for Optimus G, Optimus G Pro. Om Optimus G kommer, vil den sannsynligvis lande i årets andre kvartal, og koste noe over 4.000 kroner. Om den første kommer, kan det naturlig nok dukke opp andre G-modeller også, som Optimus G Pro. Men så langt vil ikke LG tenke ennå.

I tillegg til fine toppmodeller har LG blant annet PC-er og nettbrett i ermet, som heller ikke finnes i norske butikkhyller.

- Når får vi se LG-nettbrett i Norge?

- Om det blir en stor interesse rundt LG i Norge, har vi produktene. Men nettbrettmarkedet er veldig mettet, og det er stor konkurranse, avslutter Persson.

Flere saker fra MWC 2013!