Da vi fikk installert ADSL

Vi har hatt besøk av Telenor, og ADSL er nå på plass i heimen. Her er vår foreløpige rapport.

Da vi fikk installert ADSL
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Da Telenor annonserte sitt ADSL-tilbud, var vi raske med å sjekke om vår ringe bolig hadde riktig beliggenhet, sentraltilnytning og andre kvaliteter som skulle til for å få ta del i de brede digitale tilbud. Til vår store glede viste det seg at alt var i orden, det var bare å bestille.

Siden vi er så heldige at vi bor i en enebolig i utkanten av Oslo, har vi ikke mulighet til å få bredbåndstilknytning verken fra UPC eller Bredbåndsfabrikken. Vi har kabelTV fra UPC, og de tilbyr alle sine tjenester i borettslagene i blokkene like ved siden av. Bredbåndsfabrikken er også på hugget i bydelen, men det vil vi uansett ikke få glede av, siden vi ikke er et borettslag.

Så alternativet var ADSL og Telenor var først på banen i området. NextGenTel kunne levere fra uke 20, mens Telenor begynte allerede i desember. Vi kunne selvsagt ikke vente, og bestilte fra Telenor.

I begynnelsen av januar ringte en hyggelig kar fra Telenor og sa at vi kunne få en installert ADSL fredag den 12 januar. Det ble avtalt tidspunkt for besøk av montør og vi begynte allerede å glede oss.

Pakke i posten

Tidlig i uken kom det en tykk og en tynn konvolutt fra Telenor. Den tynne inneholdt en bekreftelse på bestillingen, med brukernavn og passord. Den tykke inneholdt et lignende brev, med samme brukernavn, men nytt passord, og i tillegg en grønn eske med ADSL Startpakke.
Esken inneholdt en CD og en lekker brukerveiledning i fargetrykk på glanset papir. Her ble fremgangsmåten for installasjon og oppsett beskrevet trinn for trinn.

Det er lenge siden vi har sett en slik trykksak i forbindelse med et dataprodukt, hvis vi i det hele har sett det. Som regel er det bare reklamemateriellet som er påkostet…

Les om installasjonen