Cyberpatrol 5.0

Cyberpatrol fra Surfcontrol Inc. er hjemmeversjonen av selskapets komplette løsning for både hjemmebruk og bedrifter.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Installasjon

Installasjonen av Cyberpatrol er rett fram og enkel, men du kan ikke velge installasjonskatalog selv. Den blir alltid lagt på C:\patrol, så sørg for at du har 50 MB ledig på c:\-partisjonen før du starter installasjonen. Du blir bedt om å legge inn to typer passord. Et som gir tilgang til å styre oppsettet av programmet (det såkalte Headquarters), og et for å gi ubegrenset tilgang til Internett (kalt Deputy). Etter det blir du spurt om hvilke innstillinger for listeoppdateringer du vil ha; hver dag, ukentlig, eller at du vil gjøre det manuelt.

Programmet blir aktivert med en gang du starter opp Windows, og du kan naturlig nok ikke avslutte det uten å taste inn et korrekt passord.

Oppdater nøkkelordene

Cyberpatrol baserer seg på å søke etter nøkkelord fra sine lister, i tillegg til lister over nettsteder som er uegnede for barn. Siden dette er et amerikansk program må du selv oppdatere listen over nøkkelord for å dekke norske nettsider. Du blir også anbefalt å legge inn barnas navn og adresse i en liste over tekst som ikke skal vises på skjermen, for å forhindre at barna avslører sin identitet i for eksempel en IRC-chat.

Avanserte innstilllinger

Cyberpatrol 5.0

Du kan enkelt definere opp til ni forskjellige brukerprofiler med et tilhørende passord hvis du ønsker å finjustere nivået til forskjellige aldersgrupper. I tillegg er det mulig å legge inn en tidssperre for Internettbruk, slik at en bruker kun kan være på Internett for eksempel en time om dagen. Hvis du ikke oppretter brukerprofiler er Cyberpatrol alltid aktiv til den blir skrudd av med et Headquarter- eller Deputy-passord.


Artikkelen fortsetter under annonsen

I bruk

Etter å ha surfet rundt og forsøkt å få tilgang til en god del nettsteder med tvilsomt innhold, ble vi gang på gang nektet adgang og fikk kun opp Cyberpatrol-logoen med beskjed om at vi ikke fikk tilgang. Da vi tastet inn ord i søkefeltene hos Yahoo og Altavista ble ord som sto i nøkkelordlisten erstattet med bare punktumer, og dermed fikk vi ikke mulighet til å søke opp sider som inneholder ”forbudte” ord.

Vi merket en viss forsinkelse i hastigheten for å få opp vanlige nettsider. Dette skyldes at Cyberpatrol først sjekker innholdet før den viser fram siden, eller eventuelt forkaster den. Forsinkelsen var uansett så liten at den ikke skal være plagsom når du for eksempel skal lese dagens nyheter hos en nettavis.

Konklusjon

Cyberpatrol er et svært effektivt program som gir deg lettfattelige og gode konfigurasjonsmuligheter. For å få full effekt må du bruke litt tid på å oppdatere listene over nøkkelord og nettsider for å også kunne dekke norske nettsider.

Cyberpatrol koster $49.95, som gir deg tilgang til å laste ned oppdaterte lister i ett år. Etter det koster det $49.95 i året. Du kan fritt prøve programmet i 30 dager. Du kan laste ned programmet her. Nedlastingen er på 4 MB.

Systemkrav:
Windows 95, 98, ME, NT4 eller 2000.
486 eller bedre prosessor
32 MB minne, 30 MB diskplass.

Les videre om nettfilterprogrammet The BAIR.