Med Color splash studio kan du gjøre et bilde sort/hvitt og deretter male på fargene igjen. Foto: Pål Joakim Olsen
Med Color splash studio kan du gjøre et bilde sort/hvitt og deretter male på fargene igjen. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Color splash studio

Behold farge på noe i bildet. Resten blir sort/hvitt.

Det finnes en drøss av fotoapper enten du vil ta, organisere eller redigere bilder. En av de siste som er lansert i App Store er Color splash studio, som vi i dag har tatt en nærmere kikk på.

Se video lenger ned i artikkelen!

iPhone-appen (se tips til tilsvarende Android-app lenger ned) er tilgjengelig via App Store og koster sju kroner. Den har i praksis kun én funksjon – gjøre et bilde sort/hvitt og deretter male på de originale fargene igjen; en effekt vi blant annet så utført i Schindlers liste, der hele filmen er i sort/hvitt bortsett fra ei lita jente som er gjengitt med rosa kjole rød kåpe.

Color splash studio lar deg ta et bilde direkte fra appen, starte med et bilde fra telefonen eller hente et bilde du har lagret på Facebook, som da gjøres ved å gi appen de nødvendige rettighetene.

SAMLESIDE:

Foto-apps

Appen har en rekke eksport-muligheter når du er ferdig.
Appen har en rekke eksport-muligheter når du er ferdig. Vis mer


"Mal" på fargene

Bildet konverteres da til sort/hvitt, og så kan du male de opprinnelige fargene på igjen. Det er mulig å justere størrelsen på børsten du bruker, og det finnes også enkelte effektmuligheter, som for eksempel å gjøre resten av bildet sepia-farget, altså med et brunskjær i bildet.

Når du tegner på farger igjen, vises et forstørret utsnitt øverst til venstre. Du bytter så mellom å fargelegge og gjøre sort/hvitt igjen (der du slurver), og du kan bruke to fingre for å zoome ut og inn, samt panorere i bildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet kan så lagres på telefonen, deles på Facebook, Instagram, Flickr, Twitter, sendes som postkort og mer til.

Se video

Under har vi laget en video som viser hvordan appen fungerer i praksis.


Så det morsomt ut? For sju kroner er den din: Color spash studio for iOS (App Store, kr 7,-)

Android-variant

For Android-brukere som syntes dette så fristende ut, tipser vi i samme åndedrag om appen Color splash FX (gratis prøveversjon, 11 kroner for å låse opp fullversjon), som fungerer på akkurat samme vis, men som også lar deg male med en annen farge enn den opprinnelige, hvis du f.eks. har lyst på rosa hår eller hva det måtte være.