Her er appen for deg som bare vil være i fred. Hver gang en nettvenn er i nærheten, blir du advart. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Her er appen for deg som bare vil være i fred. Hver gang en nettvenn er i nærheten, blir du advart. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Cloak: Endelig en antisosial app

Hold deg skjult for venner og uvenner du ikke vil møte.

I en tid der det meste som skjer på nettet har en eller annen kobling til det å være sosial, kan vi godt forstå at enkelte synes det kan bli litt for mye av det gode.

Les også: Appen som gjør det til en lynleser

Unngå nettvenner

Det var nettopp dette som var utgangspunktet for utviklerne bak Cloak (som kan oversettes med å skjule/dekke til), en app som nylig dukket opp i Apples App Store.

For hele poenget med appen er at den skal si deg hvor nettvennene dine er, slik at du kan unngå dem. Fysisk, altså.

Appen viser på et kart hvor disse personene befant seg sist de var pålogget de sosiale nettverkene Instagram og Foursquare, og kan til og med gi deg advarsler dersom noen av dem befinner seg i nærheten. På den måten kan du unngå "tilfeldige" møter på gata.

Cloak: Endelig en antisosial app


Cloak beskriver seg selv som «det antisosiale nettverk, en velkommen nyhet i en hypersosial verden». I beste Google-ånd kaller de seg også for «virkelighetens inkognitomodus».

Samleside: Mobil-apper

Foreløpig noe begrenset

I skrivende stund må man altså være Instagram og/eller Foursquare-bruker for at appen skal kunne hente data om nettvennene dine, men utviklerne har ambisjoner om å inkludere flere sosiale nettverk i fremtidige oppdateringer, samt lage versjoner for andre mobiloperativsystemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Appen er gratis, og du finner den i App Store.

Flere ferske mobilsaker på DinSide