Click a taxi – taxiapp for iPhone

Lar deg bestille taxi dit du befinner deg, og varsler deg når taxi er på vei.

Med Click a taxi bestiller du taxi med noen enkle trykk. (Foto: All over press / Montasje: Pål Joakim Olsen)
Med Click a taxi bestiller du taxi med noen enkle trykk. (Foto: All over press / Montasje: Pål Joakim Olsen) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes etter hvert flere apper som lar deg bestille taxi. Click a taxi ble lansert forleden dag her til lands, og tar sikte på å tilby deg en taxi uansett hvor du måtte befinne deg; vel å merke så lenge du befinner deg i ett av de støttede landene, som foreløpig begrenser seg til Norge, Sverige og Danmark. Lanseringer i Storbritannia og Tyskland er også rett rundt hjørnet, og målet er også å ekspandere til USA i løpet av året.

Selskapet bak Click a taxi-appen har avtaler med en rekke taxiselskaper i de store byene, og i motsetning til enkelte konkurrerende apper, tar de ikke betalt av brukeren for å bestille taxi igjennom appen. I stedet baserer de inntektsstrømmen på avtaler med taxiselskapene om en fast pris for å formidle bestillingen.

Enkelt å bestille

Å bestille er såre enkelt. Du starter først appen og venter på at den skal finne din posisjon. De som har brukt en kartapplikasjon på en mobil enhet vet at dette ikke er 100% nøyaktig, så da vi prøvde midt i Oslo sentrum bommet automatikken litt, men det er lett å dra kartet slik at krysset kommer på ønsket adresse. Du kan også velge gatenavn og -nummer manuelt. Når du er klar, bestiller du ved å trykke på den aktuelle knappen, og det er også mulig å bestille frem i tid.

image: Click a taxi – taxiapp for iPhone


Underveis blir man varslet om at en taxi er på vei og forventet ankomsttid, samt et varsel når den er fremme. Første gang du bruker appen må du oppgi navn og telefonnummer og mottar da en bekreftelses-SMS der du trykker på en lenke for å bekrefte at det er ditt telefonnummer. Varslene sendes imidlertid ikke per SMS, men som push-varsler i applikasjonen.

Litt av tanken med appen er at du skal kunne bruke den uansett hvor du måtte befinne deg i de støttede landene. I Oslo sentrum har Click a taxi avtale med Christiania taxi, der de også har plugget seg inn i deres system slik at du får varsling når taxi er på vei, mens du i mer grisgrendte strøk ikke nødvendigvis vil få samme informasjon – men, du kan likefullt bestille taxi ved å trykke i appen.

image: Click a taxi – taxiapp for iPhone


Jostein Pedersen er nordisk markedssjef hos Click a taxi.
Jostein Pedersen er nordisk markedssjef hos Click a taxi. Vis mer


Fungerer overalt

Vi tok en prat med nordisk markedssjef Jostein Pedersen, som kunne fortelle til DinSide at det er mulig å bestille taxi igjennom appen selv om man befinner seg i et område der de ikke har avtale med et taxiselskap. Da rutes bestillingen gjennom et call-senter i Romania, som da manuelt ringer og bestiller taxi for deg – uten noe merkostnad for deg som bruker. Dette skjer altså bak sceneteppet.

Kanskje er du litt skeptisk til at en rumener klarer å uttale spesielle norske adresser til taxiselskapet, men Pedersen betrygget oss med at den fonetiske uttalen av adressen også ble lagt ved bestillingen din slik at det er lett å uttale adressen for den som sitter på call-senteret. De er også instruert til å spørre om ventetiden slik at du vil motta forventet ankomsttid.

Pedersen kunne også vise oss betaversjonen til Windows Phone 7, som er sendt til Microsoft for godkjenning. I skrivende stund er appen tilgjengelig for iPhone og Android. Selskapet jobber også med å tilby betaling for turen direkte via appen, og også muligheten for å lagre taxikvitteringer på telefonen. Vi antar imidlertid at dette kun gjelder der Click a taxi har avtale med et lokalt taxiselskap.

Vår lille test i forrige uke fungerte smertefritt. Bestillingen ble bekreftet nærmest umiddelbart, og taxien var på plass på åtte minutter når forventet ankomsttid var 9 minutter, som må sies å være godkjent.

SAMLESIDE:

Apps

Ingen valgfrihet

En liten ulempe er imidlertid at man som bruker ikke har noen mulighet til å bytte taxiselskap og må ta til takke med de Click a taxi har valgt å bruke på det aktuelle stedet.

Siden prisene hos ulike taxiselskaper varierer, kan det derfor være at du betaler mer for turen enn nødvendig, selv om Pedersen undestreker at selskapet gjør vurderinger med tanke på prisnivå, taxiflåte og lave hentetider.

Husk også at du i utlandet må aktivere roaming for å bestille igjennom appen. Siden den benytter seg av kartdata må du regne med at en viss mengde lastes ned, men etter at Google gikk over til vektoriserte kart er dette blitt langt mindre enn før.

I følge Jostein Pedersen, ville dette kun dreie seg om en datamengde på mindre enn en halv megabyte og for de fleste da dreie seg om et par-tre kroner i andre europeiske land. Antakeligvis billigere enn å finne nummeret til nærmeste taxi og ringe inn bestillingen selv.

Lenker:
Click a taxi for iOS (App Store, gratis)
Click a taxi for Android (Google Play, gratis)
(Kommer snart til Windows Phone Marketplace)
clickataxi.com

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!