Chrome for iPhone og iPad er rykende fersk i App Store.
Chrome for iPhone og iPad er rykende fersk i App Store.Vis mer

Chrome lansert på iPhone og iPad

På tide å sparke Safari?

Torsdag kveld norsk tid ble Googles nettleser, Chrome, lansert for iOS – både for iPhone og iPad.

Dette skjer altså omtrent samtidig med at Android-varianten offisielt er lansert (ikke lenger i betaversjon). iOS-versjonen er temmelig lik, selv om vi i hvert fall har funnet én finesse som du kun får på Android.

I følge StatCounter er Google Chrome nå den mest brukte nettleseren på verdensbasis.

Synkronisering

Om du bruker Chrome på PC-en får du også her støtte for Googles synkroniseringstjeneste. Logger du på med samme bruker både på telefonen og datamaskinen, får du tilgang til de åpne fanene direkte på telefonen, og de deler også samme historikk og bokmerker. Dette gjelder også dersom du har flere datamaskiner eller telefoner.

SAMLESIDE:

iOS

Chrome var den første nettleseren som innførte ett tekstfelt til både nettadresser og søkeord, den såkalte Omnibar-en. Også på telefonen får du tilsvarende funksjonalitet – du begynner å skrive og så foreslås søkeord eller URL-er underveis. Kjekt er det også at nettsider automatisk begynner å laste mens du skriver – dermed får du ofte forbløffende rask respons i det du trykker på elementet i nedtrekkslisten under tekstfeltet.

Chrome lansert på iPhone og iPad


Kjapp og enkel

Nettleseren har støtte for ubegrenset antall faner, og de kan sees under hverandre ved å trykke på faneknappen. Herfra kan du enkelt bytte mellom fanene som er åpne, eller sveipe dem ut av skjermen for å lukke dem.

Google Chrome for iOS støtter også såkalt ikognitomodus, der ingenting av det du foretar deg blir loggført. Kjekt når du surfer på por hemmelige ting, med andre ord.

Nå holdt vi nesten på å glemme funksjonen som manglet i forhold til Android-versjonen – her får du nemlig opp et forstørret utsnitt når du klikker på en lenke som er veldig nær en annen slik at det blir lettere å treffe riktig. Den ser ikke ut til å være på plass i iOS-versjonen.

Vil du prøve Chrome, peker du i-enheten din til Chrome for iOS (App store, gratis).