Chrome for iOS blir kjappere og mer stabil

Google lover at nettleseren skal krasje 70 prosent mindre enn før.

<b>VIKTIG OPPDATERING:</b> Googles nettleser har kommet i ny og forbedret utgave for iPhone og iPad. Foto: KIRSTI ØSTVANG
VIKTIG OPPDATERING: Googles nettleser har kommet i ny og forbedret utgave for iPhone og iPad. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du ennå ikke begynt å bruke Chrome på iPhone eller iPad, kan det være en god anledning å begynne.

Google har nettopp sluppet en oppdatering for Chrome på iOS som byr på etterlengtede forbedringer hva gjelder ytelse og stabilitet, skriver The Verge.

LES OGSÅ: Smartere bruk av Safari i iOS

Raskere innlasting

Den store nyheten denne gangen er nemlig ny teknikk som gjør opptegning av nettsider raskere, og som The Verge skriver, høres dette ganske gørr kjedelig ut, men det er kanskje den viktigste oppdateringen av Chrome for iOS noensinne.

Ifølge Google egne tester skal nettleseren nå krasje 70 prosent mindre enn før. I tillegg skal den håndtere JavaScript like bra og raskt som Apples nettleser, Safari. Sistnevnte har lenge vært foretrukken nettleser på iPhone og iPad mye på grunn av den gode ytelsen.

Det eneste abereret er at de nye nettleser-forbedringene til Chrome kun gjelder for brukere som kjører iOS 9. Begrensninger i eldre iOS-versjoner gjør det umulig å bruke den nye teknikken Google nå har innført.

FORBEDRING: Så mye mer stabil er nyeste Chrome (til høyre) sammenlignet med forrige versjon (til venstre), ifølge Googles egne tester. Foto: GOOGLE
FORBEDRING: Så mye mer stabil er nyeste Chrome (til høyre) sammenlignet med forrige versjon (til venstre), ifølge Googles egne tester. Foto: GOOGLE Vis mer


Søk etter bokmerker i Spotlight

En annen mindre nyhet i Chrome-oppdateringen er at iOS-brukere nå kan søke etter bokmerker direkte fra Spotlight-søket, som du henter opp ved å dra fingeren ned på hjemskjermen.

LES OGSÅ: Fem ting du kan bruke Spotlight-søket til på iPhone

Krasjproblemer for Safari

Hva foretrekker du?

Hvilken nettleser bruker du på din iPhone eller iPad? (Avsluttet)
Apple Safari(49%) 432
Google Chrome(33%) 284
Bruker ikke iOS(12%) 101
Et annet alternativ(6%) 56
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


For øvrig kunne ikke Googles oppdatering av Chrome for iOS kommet på et bedre tidspunkt for selskapet. Denne uka har nemlig Apples nettlser, Safari, vært rammet av flere problemer på iOS:

  • I går opplevde plutselig flere at at nettleseren har krasjet når brukere har søkt etter tekst i adressefeltet, skriver iMore. Løsningen på dette problemet skal være å gå til Innstillinger > Safari og skru av «Forslag fra Safari».
  • For noen dager siden begynte det å spre seg en JavaScript-kode via en lenke i sosiale medier som kunne føre til at hele iPhone krasjet.
Last ned:
Chrome for iOS (App Store, gratis)

LES OGSÅ: Slik synkroniserer du nettleserfaner på tvers av enheter

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!