chello inn i fremtiden: Nye Internett-tjenester via bredbånd

chello inn i fremtiden: Nye Internett-tjenester via bredbånd

chello tar skrittet inn i fremtiden med sin nye bredbåndsportal, som er fullpakket med multimedia-tilbud. Høy overføringshastighet sørger for at abonnentene har tilgang til videobilder og lyd av god kvalitet fra flere av landets fremste nyhets- og underholdningstilbydere.

Publisert

chello lanserte sitt bredbåndsnettverk og sin portal i Norge i juni 1999. De tilbyr sine abonnenter Internett-aksess via kabel-TV-nettet i samarbeid med UPC (tidligere Janco Multicom).

Bredbåndsforbindelsen til Internett som du får med chello og UPC gir deg så stor nedlastingshastighet at du kan se video i god kvalitet. Du kan velge mellom to asymmetriske abonnementsløsninger (raskere nedlastingshastighet enn opplastingshastighet):

 • 320/64 Kbit per sekund (Kbps) til 295 kroner per måned, eller

 • 640/128 Kbps til 395 kroner per måned.
 • I tillegg må du betale en startavgift på 495 kroner. Inkludert i den månedlige abonnementsprisen er leie av kabelmodemet og et nettverkskort samt nødvendige kabler. Du må også være kabel-TV abonnent hos UPC.

  Nettverk og portal

  chello har et eget, godt utbygget nettverk i Europa og ut til andre verdensdeler. Dette nettverket skal, så godt som mulig, sikre raske Internett-forbindelser til servere rundt om i verden for chellos abonnenter.

  I tillegg har chello en egen portal for sine abonnenter, med mange tilbud: Lenker til nettsteder som tilbyr nyheter, informasjon og underholdning, epost og søkemotor, for å nevne noen få. Det er denne portalen som nå har fått en fremtidsrettet ansiktsløfting.

  Multimedia for alle penga!

  chello lanserer nå en ny og oppgradert versjon av sin portal, og er Norges første bredbåndsportal. Med den nye portalen, tilbyr chello sine abonnenter video med god teknisk kvalitet, og innholdet kommer fra mange fremstående nyhets-, informasjons- og underholdningskiler i Norge og utlandet:

 • Du kan se nyheter fra NRK, TV2, BBC, Dagens Næringsliv og Eiendomsnett, og du får også konstant tilgang til seneste værmelding eller trafikkinformasjon.

 • Du får sport fra NRK og TV2.

 • Du får underholdning fra Metropol og kulturkanalen Pluto samt filmer fra Atom Films (verdens største distributør av uavhengige filmer, i følge chello).

 • Og etter hvert skal det bli mulig å både spille og kjøpe musikk fra Boxman, samt å se på musikkvideoer.
 • Du kan også spille spill, blant annet med chello quake – verdens femte mest brukte Quake-server i dag, i følge chello.
 • De fem nyeste videoinnslagene fra hver leverandør vil bli liggende tilgjengelige på chello-portalen til enhver tid.

  God kvalitet

  Med det utgangspunktet vi har (en demonstrasjon i regi av chello av portalen og noen av videoene som er tilgjengelige øyeblikket, men uten å ha kunnet teste tilbudet selv over lenger tid), synes vi at chellos nye multimedia-tilbud virker spennende.

  Den høye overføringshastigheten gir, som nevnt, god videokvalitet. I tillegg er all videostreaming hos chello gjort med en hastighet på 300 Kbps, i motsetning til 220 Kbps som er vanlig hos de fleste andre bredbåndsportaler, i følge chello. Dette gjør at antall bilder per sekund kan økes, og oppdateringer i bildet skjer hurtigere. (I komprimert video, som brukes på Internett, oppdateres kun de delene av bildet hvor det er bevegelse, og bakgrunn eller lignende som står stille, oppdateres ikke.) Muligheten for en raskere oppdatering resulterer i bedre kvalitet på videoer med mye bevegelse. Men, for å få glede av en slik rask bildeoppdatering, må det også være en bredbåndsforbindelse ut til brukeren.

  Forbedringsmuligheter

  Det er selvsagt fremdeles rom for forbedring, også hos chello, slik det stort sett er når nye teknologier og tilbud er under utvikling. For i enkelte tilfeller blir det en liten forsinkelse mellom lyd og bilde, eller videoer med mye bevegelse (f.eks. sport) blir til tider litt rykkete. Men chellos bredbåndsportal er absolutt en spennende start innen dette markedet, og vi tror mange brukere vil kunne ha stor glede av tjenesten. Og etter hvert kommer det kanskje også flere bredbåndsportaler på det norske markedet?

  Og til slutt, som et nyttig tilbud i mang en travel hverdag: chello-abonnentene vil ha tilgang til siste nyhetssending, værmelding eller IT-oppdatering, blant annet, til enhver tid. Alt du trenger å gjøre er å logge på PCen din, og gå inn på chellos bredbåndsportal.

  Du kan lese mer om chello sin bredbåndstjeneste i denne artikkelen, og i en annen artikkel kan du lese mer generelt om Internett via kabel-TV-nettet.

  Her finner du chello. Men merk deg: Du må altså være tilknyttet UPCs toveis kabelnettverk og være chello-abonnent for å komme inn på chellos bredbåndsportal (abonnentenes IP-adresse gjenkjennes). Hvis du ikke er chello-abonnent, kommer du inn på chellos ”vanlige” hjemmeside.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer